Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi Comisia Europeană au semnat un proiect în valoare de peste 500.000 de euro care are în vedere reducerea riscurilor de securitate cibernetică în instituţiile sanitare din România şi creşterea gradului de conştientizare, în vederea creşterii siguranţei pacienţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi Comisia Europeană au semnat contractul de finanţare pentru proiectul ”Romanian Cyber Care Health”.

”Acest proiect va sprijini punerea în aplicare a obiectivelor şi cerinţelor prevăzute de Directiva NIS pentru instituţiile de sănătate şi domeniul medical din România, care au fost supuse unei presiuni deosebite în ultimii ani. Criza provocată de pandemia de COVID-19 exercită o presiune enormă asupra sistemului de sănătate, ceea ce reprezintă o preocupare majoră pentru creşterea rezilienţei şi limitarea impactului incidentelor cibernetice”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Obiectivul general al proiectului este de a reduce riscurile de securitate cibernetică şi de a creşte gradul de conştientizare, în vederea creşterii siguranţei pacienţilor şi a încrederii în sistemul şi instituţiile de sănătate din România.

”Luarea în considerare şi previzionarea noilor tipuri de competenţe necesare pentru cadrele medicale şi utilizatorii finali sunt esenţiale, datorită implementării de noi tehnologii şi servicii digitale, cum ar fi analiza volumelor mari de date, inteligenţa artificială şi soluţiile de învăţare automată sau dispozitivele medicale inovatoare şi inteligente. În plus, RO-CCH va promova schimbul de bune practici în rândul comunităţilor de securitate cibernetică şi asistenţă medicală, pentru a spori gradul de conştientizare cu privire la ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii cibernetice, precum şi schimbul de instrumente, metode, practici organizaţionale şi de gestionare, cu scopul general de a defini scheme interdisciplinare colaborative, adaptate acestui mediu. Se vor acorda prioritate soluţiilor transfrontaliere”, mai precizează sursa citată.

Proiectul ”Romanian Cyber Care Health” are o valoare de 578.870 euro, din care 289.435 euro reprezintă grant.

Durata proiectului este de 24 de luni, în perioada 1 ianuarie 2023 - 31 decembrie 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.