Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a câştigat un proiect finanţat de către compania Google pentru implicarea sa activă în societate. Proiectul prevede sprijinirea unor tineri cu potenţial, din medii defavprozate, să se specializeze în domeniul informatică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această distincţie vine ca o recunoaştere a eforturilor constante depuse de Universitatea Babeş-Bolyai în dezvoltarea şi facilitarea accesului la învăţământul superior”, a transmis, joi, UBB, întrun comunicat de presă.

Pogtrivit documentului citat, proiectul premiat va avea în vedere incluziunea şi sprijinul oferit tinerilor cu potenţial din medii mai puţin privilegiate în pregătirea în domeniul Informatică.

”În acest proiect, vor fi selectaţi elevi de liceu care provin din grupuri marginalizate cărora Facultatea de Matematică şi Informatică le va furniza suportul necesar pentru dezvoltarea competenţelor în domeniul Inteligenţei Artificiale (Artificial Intelligence – AI) şi începerea unei cariere în Informatică. Prin oferirea,  în cadrul proiectului, unor experienţe imersive pentru utilizarea tehnologiilor inteligente, se creează medii de cercetare şi testare care permit utilizatorilor să interacţioneze într-un mod mai intuitiv cu noi algoritmi sau sisteme de AI într-un context care imită lumea reală, dar oferă control şi flexibilitate. Astfel de experienţe imersive pot ajuta la crearea de contexte de învăţare personalizate şi adaptive utile în educaţie şi în formarea profesională”, a transmis universitatea.

Deschiderea programului şi primul workshop a avut loc în data de 18 noiembrie 2023. Proiectul mai include o succesiune de 4 workshopuri, finalizate cu un hackathon, pe parcursul cărora elevii vor lucra colaborativ cu studenţi şi cadre didactice ale facultăţii de Matematică şi Informatică.

Compania Google, prin iniţiativa Google’s explore CSR, va oferi elevilor şi studenţilor resurse de învăţare complementare şi acces la mentori şi profesionişti din cadrul companiei.

Proiectul va avea impact asupra:

  • încrederii elevilor şi studenţilor prin îmbunătăţirea modului de a înţelege, de a contribui şi de a reuşi în cercetarea în informatică şi în Inteligenţa Artificială;
  • societăţii prin cultivarea sentimentului de apartenenţă la comunitatea de studenţi, mentori şi profesori în informatică
  • abilităţilor elevilor şi studenţilor de a dobândi cunoştinţe necesare pentru implementarea şi diseminarea profesională a cercetărilor în informatică şi Inteligenţa Artificială
  • motivaţiei elevilor de a viza absolvirea unei facultăţi în informatică şi construirea unei cariere de cercetător în acest domeniu
  • echităţii educaţiei în informatică, o premisă esenţială pentru crearea unui mediu incluziv în domeniul STEM.

”Prin această colaborare, UBB se angajează să continue promovarea excelenţei academice şi a impactului social pozitiv în comunitate. În timp ce, Compania Google, prin această selecţie, evidenţiază importanţa contribuţiei UBB în dezvoltarea unui mediu academic inclusiv şi susţinut, oferind şanse egale tuturor tinerilor pasionaţi de domeniul Informatică”, a mai transmis UBB.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.