O expoziţie de fotografie cu 32 de instantanee din Timişoara şi un concert de muzică clasică susţinut de Filarmonica Banatul din Timişoara vor avea loc sâmbătă, în Piaţa Taksim din Istanbul, evenimentele marcând proiectul cultural unic "Timişoara - Capitală culturală europeană 2021".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, de ora 18.00, sute de persoane sunt aşteptate în celebra Piaţă Taksim din Istanbul  la proiecţia unui scurt film de prezentare a municipiului Timişoara.

Publicul va putea admira şi o expoziţie fotografică cu obiective culturale şi arhitecturale ale municipiului bănăţean, scene din viaţa oraşului, prezentate prin intermediul a 32 de instantanee. Spectatorii vor asista la un concert de muzică clasică susţinut de Filarmonica Banatul din Timişoara.

După ce va fi prezentată în Piaţa Taksim, expoziţia va putea fi văzută şi la sediul ICR Istanbul, aflat pe strada Sıraselviler, no. 21, până în data de 15 noiembrie 2019.

Concertul mult aşteptat va începe cu interpretarea Duo Contraste, format din Sorin Petrescu, pian şi Doru Roman, percuţie - marimbă, xylofon cu un program ampluşi nume importante ale istoriei muzicii universale şi româneşti. Sunt compoziţii semnate de Tiberiu Brediceanu, Petre Elinescu, W.A. Mozart, P.I. Ceaikovski, Grigoraş Dinicu.

Urmează West Brass Quintet format din muzicienii: Iulius Daian Mecea, corn francez, Andrei Candrianu, trompetă, Bogdan Ionuţ Dijmărescu, trombon, Ilie Răşinar, trompetă şi Mergan Florin, trombon bas. Cvintetul bănăţean vine cu piese celebre, gata să îi cucerească pe spectatorii sosiţi la evenimentul din Piaţa Taksim.

West Brass Quintet a fost înfiinţat în anul 2007 şi este format din membri ai Filarmonicii Banatul Timişoara. Abordează cu repertoriu variat, de la baroc la jazz, şi sunt aplaudaţi în concertele organizate atât în ţară, cât şi peste hotare.

Prin prezentarea unui astfel de program cultural, ICR Istanbul marchează un eveniment de diplomaţie publică care îmbină promovarea unui oraş românesc frumos şi apreciat românesc, cu o iniţiativă culturală emblematică a Uniunii Europene.

Astfel, Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, mergând pe linia cu care şi-a obişnuit deja publicul, va promova cultura, oamenii şi tradiţiile unei zone a României, alături de Consulatul General al României la Istanbul şi în parteneriat cu Primăria Timişoara, dar şi cu administraţia locală, Primăria Beyoğlu, în cadrul unui parteneriat solid şi constant, o continuare firească a acţiunilor de succes gândite şi prezentate în ultimii ani.

Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” de la Istanbul organizează acest eveniment în parteneriat cu Primăria Timişoara, Primăria Beyoğlu şi Consulatul General al României la Istanbul.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.