Televiziunile mizează în zilele de Ajun şi Crăciun pe seriale şi filme clasice, concerte, pe ediţii speciale ale unor programe de succes. Pro TV va difuza luni un episod special al serialului de comedie "Las Fierbinţi", de la ora 20.20, iar TVR 2 a programat, marţi, comedia muzicală "Mary Poppins" (1964), cu Julie Andrews în rol principal. În seara de Crăciun, de la ora 20.00, Teo Trandafir da startul unei ediţii speciale "Vrei să fii milionar?" la Kanal D, iar Antena 1 va difuza, de la ora 23.00, concertul de Crăciun al lui Ştefan Bănică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 1

De Crăciun, TVR 1 a pregătit programe speciale pentru telespectatorii de toate vârstele. Semifinala "Provocarea starurilor", finala "Vedeta populară", spectacolul extraordinar "O dată-n viaţă", emisiunile speciale "Se caută Moş Crăciun talentat" şi "Întâlnire cu Moş Crăciun", spectacolul "ZurliMagie de Crăciun", tronsoane de filme şi desene animate pentru copii, ediţii speciale ale emisiunilor "Izolaţi în România", "Provocarea starurilor", precum şi filme de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le oferă telespectatorilor în zilele de sărbătoare.

Luni, de la ora 11.45, la TVR 1, copiii pot urmări desenul animat "Aripi de hârtie", o poveste despre călătoriile pe care le putem face în lumea basmelor nemuritoare. De la ora 12.25, este programată animaţia "Johnny, Super-Koala/ The Outback" - SUA, 2012.

În seara de Ajun, de la ora 21.35, este programată comedia romantică "Un soţ de Crăciun", cu actorii Vivica A. Fox şi Dominique Swain. Brooke şi Roger, graficieni la o companie pe cale să fie preluată de o alta, mai mare, se ajută reciproc acceptând să se căsătorească "de formă".

În ziua de Crăciun, spectacolul-eveniment "ZurliMagie", care a avut loc la începutul lunii decembrie la Sala Palatului, va putea fi văzut la ora 19.00.

Marţi, începând cu ora 21.00, TVR 1 a anunţat o ediţie specială "Provocarea starurilor".

A doua zi de Crăciun, sărbătoarea continuă la TVR 1 cu surprize şi momente muzicale unice prezentate de Iuliana Tudor în spectacolul "Best of O dată-n viaţă", programat de la ora 21.00. Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Floarea Calotă, Marcel Pavel, Monica Anghel, Nico, Paula Seling, Vlad Miriţă, Matilda Pascal Cojocăriţa, Petrică Mâţu Stoian, Ionuţ Fulea, Viorica Macovei, Alexandra Ungureanu, Aurelian Temişan, Ionuţ Ungureanu, Ionuţ Niculescu, Niculina Stoican, Sorin Francu, Cornelia şi Lupu Rednic, dar şi invitaţi surpriză participă la extraordinarul spectacol folcloric.

De miercuri, TVR 1 difuzează dimineaţa, începând cu ora 10.10, filme pentru copii. Miercuri, va fi difuzat filmul "Amintiri din copilărie" (România, 1965), adaptarea pentru ecran a câtorva dintre întâmplările reunite de Ion Creangă sub titlul "Amintiri din copilărie", în regia Elisabetei Bostan; joi, - "Tinereţe fără bătrâneţe" (România, 1969) o fantezie cinematografică inspirată din basmul popular cules de Petre Ispirescu "Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte"; vineri, - "Mama" (România-URSS-Franţa, 1977), singurul film românesc realizat în trei versiuni: română, rusă, engleză. Tot Elisabeta Bostan regizează şi filmul inspirat din "Capra cu trei iezi", de Ion Creangă şi din alte poveşti în care binele învinge răul. Din distribuţie fac parte: Ludmila Gurcenko, Mihail Boiarski, George Mihăiţă, Florian Pitiş, Violeta Andrei, Oleg Popov.

TVR 2

În seara de Ajun, de la ora 20.00, Virgil Ianţu a invitat la "Câştigă România!" trei concurenţi de şcoală primară, însoţiţi de părinţii lor. Carmen Trandafir, cunoscuta cântăreaţă de muzică uşoară vine alături de fetiţa sa, Ana Grădinescu (10 ani). Nadine, cântăreaţă, actriţă şi prezentatoare TV, îl însoţeşte pe fiul său, Noah Ekai Apostolescu, iar actriţa Teatrului Naţional, Monica Davidescu, o va susţine pe fiica sa, Dora Temişan Davidescu. În ediţia specială de luni, regulile concursului se schimbă: în timp ce puştii vor răspunde întrebărilor de cultură generală, părinţii îi vor ajuta cu indicii.

În ziua de Crăciun, de la ora 12.40, TVR 2 va transmite în direct din Piaţa San Pietro de la Vatican ceremonia "Urbi et Orbi" - mesajul şi binecuvântarea Papei Francisc.

"Mary Poppins", cu Julie Andrews

Marţi, de la ora 16.30, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să vadă "Mary Poppins" (SUA, 1964), o producţie despre cea mai simpatică, înţeleaptă şi magică guvernantă. În regia lui Robert Stevenson, comedia muzicală cu Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson şi Glynis Johns a primit cinci premii Oscar şi Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă.

Miercuri, de la ora 12.10, în interpretarea Paulei Seling va fi difuzat un Concert colinde. Dintre titluri: "Colindăm, colindăm", "Colindiţă sfântă", "O ce veste minunată", "Cerul şi pământul", "Copilului cu ochi senini", "Din cer senin", "Povesti de iarnă", "Ce minune mare", "De-as fi un înger", dar şi "Duetul pisicilor", de Rossini, alături de soprana Operei Naţionale din Braşov, Anda Pop.

TVR 3

De luni şi până joi, telespectatorii au în fiecare dimineaţă cântece tradiţionale de Crăciun (de la ora 7.00), emisiunea de folclor "Cântec şi poveste" (de la ora 8.00), magazinul special de sărbători "Împreună lângă brad" (luni de la 9.00) şi "Drumul lui Leşe" (marţi-joi de la 9.00), gastronomie de Crăciun (luni de la 10.00) şi concerte de colinde (marţi-joi de la 10.00).

La prânz, de la ora 13.00, pe TVR 3 vor fi difuzate colinde şi spectacole de Crăciun: Sărbătoarea Colindului "Sub zare de soare" (luni), "ColinDar cu Paula Seling" (marţi), "Daruri din inimă" (miercuri şi joi), completate de la ora 15.00 de emisiunea despre vechi tradiţii populare "Istoria necunoscută" (luni) şi de colinde din Ardeal (marţi-joi).

Pe parcursul celor patru zile, galele artistice, umanitare şi muzica sacră intră în emisie la TVR 3 de la ora 16.00: Gala Poeziei Române Contemporane (luni), Concertele de Crăciunsusţinute de Filarmonica "Moldova" din Iaşi şi Corala "Cantores Amicitiae" (marţi), Concertul de operă sacră susţinut în cadrul Festivalului "Virginia Zeani" 2018, urmat de un recital de orgă (miercuri) şi Gala Star of Hope - Dăruieşte speranţa! (cu recitaluri Laura Bretan şi Costel Busuioc - joi).

TVR 3 propune de la ora 21.00 un program cu concerte corale, spectacole de operă şi balet.

Luni sunt programate Recitalurile Corurilor "Cantus Mundi" şi "Madrigal - Marin Constantin" în cadrul turneului naţional de Crăciun, în timp ce marţi este programată opera "Turandot", de Giacomo Puccini - un spectacol susţinut de soliştii, corul şi orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Dirijor: David Crescenzi. Miercuri, va fi difuzată opera "Madame Butterfly", de Giacomo Puccini, în regia lui Matteo Mazzoni, iar joi spectacolul de balet "Dansând cu Zorba", de Mikis Theodorakis, în regia lui Lorca Massine.

Pro TV

Luni, de la ora 10.30, Pro Tv va difuza filmul artistic "Goana după cadou" (1996), cu Arnold Schwarzenegger, Sinbad, Phil Hartman, Rita Wilson în rolurile principale.

De la ora 18.00, "Ce spun romanii", iar după Ştirile de la ora 19.00, va urma un episod special al serialului "Las Fierbinţi". De la ora 22.30, este programat filmul "John Carter" (2012), cu Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Willem Dafoe, Thomas Haden Church, Mark Strong în rolurile principale.

Marţi, Pro TV difuzează de la ora 16.00 filmul "Oglindă, oglinjoară", cu Julia Roberts în rol principal. De la ora 20.30, "Captain America: Civil War", urmată la 23.30 de comedia de Crăciun "Super party la birou".

Miercuri, de la ora 20.30, va fi difuzat filmul "Focus", iar de la ora 22.45 filmul de acţiune "Urmărit în noapte", cu Liam Neeson.

Pro Cinema

Luni, la ora 20.30, "HO, HO, HO" este povestea lui Horaţiu, un puşti de 8 ani care primeşte cadou de Crăciun o zi la mall. Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi normală de Crăciun se transformă într-o adevărată aventură în momentul în care copilul se pierde de mama sa.

Marţi, de la ora 20.30, micuţa Ema învaţă adevăratul sens al cenceptului de familie, în "HO, HO, HO 2 - O loterie de familie". Ema locuieşte într-un orfelinat, însă viaţa i se schimbă radical în momentul în care găseşte un bilet la loto în timp ce se joacă în curte cu prietenii ei.

Miercuri, de la ora 20.30, va fi difuzat filmul "Marea cursă de Crăciun", cu Arthur, fiul lui Moş Crăciun, într-o cursă contra-cronometru, pentru a bucura un copil care rămâne fără cadou.

Antena 1

Luni, de la ora 8.00, este programată emisiunea "Neatza cu Răzvan şi Dani". "Prietenii de la 11" au pregătit o ediţie specială de Crăciun. Irina Loghin şi Maria Cârneci îi vor colinda pe Diana Munteanu şi Florin Ristei. De la ora 20.00, emisiunea "Chefi la cuţite" va fi gazda echipei “Te cunosc de undeva” la masa juraţilor.

Marţi, emisiunea "Acces Direct", de la ora 17.00, prezentată de Alex Velea şi Simona Gherghe, va cuprinde momente de comedie cu Vasile Muraru şi Valentina Fătu şi muzică populară interpretată de Mioara Velicu, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu şi Carmen Şerban.

"Chefi la cuţite", difuzată la ora 20.00, va începe cu un concert al lui Horia Brenciu. De la ora 23.00, Antena 1 va difuza în Concertul extraordinar de Crăciun al lui Ştefan Bănică.

Miercuri, de la ora 20.00, Antena 1 va difuza comedia romantică "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually", iar de la ora 22.00 a programat filmul "Cronicile din Narnia".

Kanal D

În seara de Crăciun, marţi, de la ora 20.00, Teo Trandafir da startul unei ediţii "Vrei să fii milionar?", în care copiii vin să îşi testeze cunoştintele de cultură generală.

Pe 31 decembrie, de la ora 20.00, cel de-al cincilea sezon "Bravo, ai stil!", prezentat de Ilinca Vandici,  debutează la Kanal D cu o ediţie specială, fanii show-ului urmând să afle, în premieră, cine sunt cele 10 fete care intră în competiţie. La masa juriului, se vor afla Cătălin Botezatu, Maurice Munteanu şi Raluca Bădulescu.

Tot luni, 31 decembrie, de la ora 22.00, vedetele Kanal D, alături de intrepreţi de muzică uşoară şi populară vor deschide programul din noaptea de Anul Nou, la "Teo Show Revelion".

Celebrele “Brigada Diverse”, “Angajare de bonă”, “Să vă fac un bon” sau „Proba de dactilografie” sunt doar câteva dintre scenetele în care vor juca vedetele Kanal D.

Luni, începând cu ora 21.30 şi marţi, de la ora 22.00, Kanal D va difuza, în două părţi, "Sfânta Familie/ The Holy Family", un film italian cu valenţe de documentar, pentru întreaga familie. În rolurile principale:  Ana Caterina Morariu, Alessando Gassman, Massimiliano Varrese, Brando Pacitto si Franco Nero.

Miercuri, cei care îndrăgesc filmele de groază îi vor putea urmări pe Simon Rex şi Ashley Tisdale în cea mai recentă parodie neagră "Comedie de Groază 5/ Scary Movie 5", începând cu ora 23.00.

Filmul “Veronica”, cu Lulu Mihăiescu, Margareta Pâslaru şi Dem Radulescu este programat joi, începând cu ora 15.00.
Vineri, Kanal D va difuza "Mama", un film regizat de Elisabeta Bostan cu Ludmila Gurcenko, Mihail Boiarschi, Oleg Popov, George Mihăiţă şi Florian Pittiş în rolurile principale, o ecranizare a povestirii "Capra cu trei iezi" de Ion Creangă.
Sâmbătă, de la ora 20.00, telespectatorii vor putea urmări aventurile  lui „Pistruiatu”, în cel de-al doilea episod al celebrei serii româneşti cu Sergiu Nicolaescu şi Costel Băloiu în rolurile principale.

Duminică, începând cu ora 20.00, telespectatorii îl vor putea urmări pe Danny Krueger, un tânăr pasionat de curse de stradă în filmul de acţiune "Pilot înnăscut 2/ Born to Race: Fast Track”; în rolurile principale: Beau Mirchoff, Bill Sage, Brett Davern.

Discovery Channel

Luni, de la ora 20.00, exploratorii se vor putea plimba alături de celebrul Josh Gates prin jungla Cambodiei pentru a descoperi misterele unui oraş antic de legendă, în „Expediţii în necunoscut”. În noua serie, aventurile lui Josh îl poartă pe acesta pe întregul mapamond, unde investighează mistere încă neelucidate şi poveştile captivante ale celor mai vechi civilizaţii.

Din a doua zi de Crăciun, de la ora 21.00, iubitorii de senzaţii tari se pot înscrie în cursele pe piste scurte din Carolina de Nord (SUA), în „Curse pe stadion”. Noua emisiune urmăreşte îndeaproape acţiunea de pe stadionul Bowman Gray - prima pista pentru curse săptămânale NASCAR, unde zgomotul motoarelor turate şi uralele mulţimii se aud încă din 1949.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.