Televiziunea Română lansează un nou proiect dedicat pasionaţilor de cinematografie şi cultură, realizat de TVR Cultural în colaborare cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC). Proiectul are două componente, respectiv difuzarea unor filme realizate de studenţi şi o serie de dezbateri culturale ce conţine subiecte din industria cinematografică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Secvenţe UNATC", una dintre producţiile din cadrul proiectului, aduce în exclusivitate, în atenţia telespectatorilor, filme de scurt metraj şi documentare realizate de studenţi şi absolvenţi ai UNATC. Programul va fi difuzat de luni până vineri, începând cu ora 21.45 şi oferă o incursiune în lumea creatorilor de film, prin prezentarea unor opere cinematografice de calitate.

„Secvenţe UNATC" debutează luni, 8 aprilie, cu filmul „Cadenţe", regizat de Radu Gabrea, iar în ediţiile următoare vor fi prezentate şi alte producţii printre care enumerăm: „Cântec”, regia Felicia Cernăianu; „Către absolvenţii şcolilor medii”, regizor Paul Barbăneagră; „Cercul” de Mircea Veroiu; „Ritmuri” de Andrei Vidraşcu sau „Dictatorul şi supusul său” în regia Adei Pistiner.

„CineSens", a doua emisiune realizată de TVR Cultural, este o dezbatere culturală pe teme diverse, care oferă telespectatorilor o amplă perspectivă asupra cinematografiei. Programul va fi transmis săptămânal, în ziua de vineri, de la ora 22.00 şi va fi însoţit de câte un film.

Moderatorul emisiunii, Magdalena Stanciu, ea însăşi absolventă de UNATC şi un apreciat critic de film, va facilita discuţiile cu specialişti din domeniul cinematografiei, implicaţi atât în procesul de producţie, cât şi în formarea viitorilor profesionişti.

Prima ediţie „CineSens", difuzată pe 12 aprilie, va aborda tema - De la filmul de absolvire la filmul de debut şi va aduce în faţa telespectatorilor invitaţi de marcă din industria cinematografică românească, precum: Tudor Cristian Jurgiu, Cătălin Mitulescu, Barna Nemethi şi Nicolae Mărgineanu. După discuţia din platou, va fi prezentat filmul „La mere", regizat de Iulian Mihu.

A doua ediţie „CineSens", difuzată pe 19 aprilie, are ca subiect filmul de animaţie. Invitaţii speciali: Anca Damian, Radu Igazsag, Matei Branea, Mihai Mitrică şi Alina Gheorghe vor aduce în discuţie aspecte relevante legate de procesul creativ şi impactul animaţiei în industria filmului. Emisiunea va fi urmată de proiecţia unui calup de filme de animaţie, selecţionate special pentru a ilustra diversitatea şi bogăţia acestui gen cinematografic.

„CineSens" va explora, pe parcursul celor zece ediţii, diverse aspecte ale industriei filmului, cum ar fi producţia, finanţarea, muzica de film, critica sau scenografia, fiecare ediţie fiind însoţită de un film relevant pentru tema respectivă.
TVR CULTURAL vă invită să vă alăturaţi acestei călătorii fascinante în lumea filmului românesc începând cu 8 aprilie, ora 21.45, la premiera emisiunii „Secvenţe UNATC” şi la prima ediţie „CineSens", difuzată vineri, 12 aprilie, de la ora 22.00.

   
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.