Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susţine joi, de la ora 19.00, un program integral de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit instituţiei, concertul va fi transmis în direct, fără spectatori, din Sala Mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituţiei.

Programul Mozart este alcătuit din Concertul în re major pentru vioară, pian şi orchestră, KVApp.56 (completare de Philip Wilby), cu  violonistul Florin Croitoru şi pianistul Cristian Niculescu în ipostază solistică, Motetul în re major, Ave Verum Corpus, KV618, Missa în do major, KV220.

Corul Filarmonicii „George Enescu“ este pregătit de Iosif Ion Prunner. „Va fi o premieră cu Missa în do major KV220, alături de cunoscutul dirijor Lior Shambadal. De asemenea, va fi interpretat în premieră la Ateneu, Concertul în re major pentru vioară, pian şi orchestră“, a spus dirijorul Iosif Ion Prunner.

„Concertul în re major pentru vioară, pian şi orchestră, KV App. 56 este o lucrare reconstruită de compozitorul şi muzicologul britanic Philip Wilby, din care Mozart a conceput un fragment de 120 de măsuri din partea întâi. Philip Wilby a finalizat această primă mişcare, iar pentru următoarele două a ales să orchestreze secţiunile similare dintr-o lucrare din aceeaşi perioadă, şi anume Sonata pentru pian şi vioară în re major, KV 306, apreciind că aceasta din urmă pare să fi fost compusă pe scheletul concertului neterminat“, explică muzicologul Octavia-Anahid Dinulescu.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.