Profesorul Jean-Marie Lehn, laureat cu Premiul Nobel pentru Chimie pe 1987, va fi invitat la Conferinţele Ateneului Român, pe 2 mai, de la ora 19.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Continuăm seria Conferinţelor Ateneului, menţinând nota înalt academică a conferenţiarilor. În intenţia mea, Conferinţele Ateneului Român trebuie să consacre un loc recunoscut de Europa academică, ca un spaţiu de dezbateri de mare rafinament intelectual a unor teme majore ştiinţifice, artistice, politice, literare, cu conferenţiari de mare calibru. Invitatul principal e întotdeauna o personalitate străină. Până astăzi, la Ateneul Român, au avut loc 28 conferinţe-dialog. Am fost onoraţi să ascultăm, în cadrul acestor întâlniri, conferinţele unor laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură, Medicină, Economie. Ne bucurăm să continuăm această tradiţie şi să-l avem invitat, pe 2 mai, pe profesorul Jean-Marie Lehn, laureat cu Premiul Nobel pentru Chimie “, declară Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii ''George Enescu''.

În cadrul conferinţei, va fi abordată tema evoluţiei Universului, care a generat forme tot mai complexe ale materiei prin autoorganizare, de la particule, până la materie vie, proces prin care au apărut, aşa cum spune Jean- Marie Lehn, "paşii către viaţă şi gânduri".

Laureatul premiului Nobel, Jean Marie Lehn, ne va ajuta să înţelegem modul de funcţionare al acestui proces, dezvăluind paşii de la "moleculele neînsufleţite" la arhitecturile şi sistemele moleculare extrem de complexe care alcătuiesc organismele vii.

Profesorul Jean-Marie Lehn este Laureat al Premiului Nobel în anul 1987 pentru lucrarea sa privind criptanzii. Lehn este unul din cei mai mari chimişti ai tuturor timpurilor, actualmente cadru didactic al Universităţii din Strasbourg. Prin lucrările sale privind criptanzii, pentru care a primit Premiul Nobel, în anul 1987, împreună cu Donald Cram şi Charles Pedersen, a creat Chimia supramoleculară, ale cărei concepte au schimbat profund modul de gândire al oamenilor de ştiinţă.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român. Preţul unui bilet este 15 lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.