„Discursul regelui”, „The Doors” şi „Ziua trădătorilor”, producţii premiate cu trofee Oscar şi BAFTA şi filme-cult, apreciate de public şi critică, sunt premierele lunii iunie la Warner TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Discursul regelui/ The King's Speech” (2010), regizat de Tom Hooper, readuce în prim-plan într-un mod inedit povestea regelui George VI şi subita lui urcare pe tronul britanic, în 1936. Nesigur pe el atunci când trebuia să vorbească public, un logoped din clasa de mijloc îl ajută să îşi depăşească defectul de vorbire şi să cuvânteze naţiunii.

Rolul principal este jucat de Colin Firth, care a fost recompensat cu un trofeu Oscar pentru interpretarea dată monarhului. Joacă alături de el Geoffrey Rush, în rolul terapeutului, şi Helena Bonham-Carter, în rolul soţiei, regina Elizabeth.

Producţia a primit 12 nominalizări la Oscar şi câştigat principalele patru trofee în 2011 - cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal (Colin Firth) şi cel mai bun scenariu orginal (David Seidler). Între cele o sută de distincţii primite, lungmetrajul a câştigat şapte trofee BAFTA, inclusiv pentru rolurile secundare masculin şi feminin, trei European Film Awards, un Goya şi marele premiu al Sindicatului producătorilor americani (PGA).
Filmul va fi difuzat de Warner TV pe 5 iunie, de la ora 18.35.

Lungmetrajul „The Doors” (1991), inspirat de viaţa liderului trupei americane omonime, Jim Morrison, va putea fi urmărit pe 8 iunie, de la ora 21.30. Filmul regizat de Oliver Stone a fost cel care l-a propulsat pe Val Kilmer la statutul de star internaţional. Asemănarea fizică şi modul în care el l-a portretizat pe Jim Morrison, muzica şi scenografia au făcut ca „The Doors” să fie unul dintre cele mai apreciate filme de public.

Oliver Stone a scris scenariul împreună cu Randall Jahnson, iar din distribuţie fac parte Kyle MacLachlan, în rolul claviaturistului Ray Manzarek, Frank Whaley, în rolul chitaristului Robby Krieger, Kevin Dillon, în rolul bateristul John Densmore, şi Meg Ryan, în rolul iubitei solistului, Pamela Courson. Distribuţia e completată de nume ca Michael Madsen, Billy Idol şi chiar John Densmore, care interpretează rolul unui inginer de sunet.

„Ziua trădătorilor/ The Ides of March” (2011), regizat de George Clooney, cu Paul Giamatti, Ryan Gosling şi Philip Seymour Hoffman în distribuţie este inclus în programul Warner TV pe 14 iunie, de la ora 20.25. Un tânăr idealist face parte din echipa de campanie a unui candidat la preşedinţie. În timpul turneului electoral, el are parte de o lecţie fulger de corupţie şi politică de denigrare.

Filmul a fost selectat în competiţia Festivalului de la Veneţia. Scenariul adaptat, scris de George Clooney, Grant Heslov şi Beau Willimon a primit ulterior o nominalizare la premiile Oscar, dar şi la Globurile de Aur şi la BAFTA, unde Seymour-Hoffman a fost selectat pentru rolul secundar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.