Procurorul general al al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Gabriela Scutea, a transmis de Ziua Mondială a Libertăţii Presei că susţine necondiţionat activitatea jurnaliştilor - „un pilon al statului de drept”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Scutea a precizat că susţine necondiţionat activitatea jurnaliştilor şi libertatea presei, „o presă liberă, obiectivă şi responsabilă fiind indispensabilă societăţii democratice, precum şi protejării drepturilor şi libertăţii cetăţenilor”.

Ea a subliniat „contribuţia pe care mass-media responsabilă şi independentă a avut-o şi o are în informarea publicului şi alertarea organelor de anchetă în privinţa actelor de corupţie în care sunt implicate persoane care ocupă diverse funcţii publice, precum şi a altor situaţii de încălcare a legii penale. Nu de puţine ori, urmare a unor astfel de materiale de presă, Ministerul Public s-a sesizat, reuşind tragerea la răspundere penală a autorilor unor infracţiuni”.

„Atunci când activitatea jurnalistică este desfăşurată cu obiectivitate şi bună credinţă, pe de o parte, şi în condiţii de siguranţă pentru jurnalişti, pe de altă parte, aceasta devine un pilon al statului de drept, o componentă complementară a activităţii sistemului judiciar”, a încheiat procurorul general. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.