Prinţul William şi naturalistul David Attenborough colaborează pentru un serial Discovery Plus, „The Eartshot Prize: Repairing Our Planet”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul Earthshot a fost înfinţat de prinţul William, duce de Cambridge, şi organizaţia sa caritabilă Royal Foundation în octombrie 2020 cu scopul de a „descoperi, sărbători şi dimensiona” soluţii la problemele de mediu actuale cu care se confruntă lumea.

Vor fi premiate cinci proiecte cu cinci obiective distincte - protejarea şi refacerea naturii; curăţarea aerului; revitalizarea oceanelor; construirea unei lumi fără deşeuri; remedierea climatului. Acestea trebuie să ofere soluţii realizabile până în 2030.

Serialul, care va fi difuzat înaintea ceremoniei de acordate a premiului, stabilită pentru jumătatea lunii octombrie, are scopul de a sublinia cei 15 finalişti şi eforturile lor pentru salvarea planetei.

Cele cinci episoade vor fi lansate la nivel global pe Discovery Plus, la începutul lunii octombrie, potrivit Variety. Ceremonia de decernare a Earthshot Prize va fi transmisă pe pagina de Facebook a Discovery, pe 17 octombrie. BBC Studios va distribui, la nivel internaţional, serialul.

„În urmă cu jumătate de secol, programul «Moonshot» al preşedintelui Kennedy a unit milioane de oameni în jurul obiectivului de a ajunge pe Lună”, a spus prinţul William. „Inspirat de asta, Premiul Earthshot vrea să mobilizeze o acţiune colectivă în jurul capacităţii noastre unice de a inova, rezolva probleme şi repara planeta noastră. Sunt onorat să prezint 15 inovatori, lideri şi vizionari, care sunt primii finalişti ai The Earthshot Prize. Ei lucrează cu urgenţa necesară în acest deceniu decisiv pentru viaţa pe Pământ şi ne vor inspira pe toţi cu optimismul lor în capacitatea noastră de a ne ridica la nivelul celor mai mari provocări din istoria umanităţii”.

Serialul „The Eartshot Prize: Repairing Our Planet” este produs pentru Discovery, BBC One şi iPlayer de Silverback Films.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.