Prinţul Harry va face parte dintr-o comisie americană care are drept scop lupta contra "fake news", anunţă cotidianul The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna aceasta, prinţul Harry a acceptat un post de conducere într-o firmă de coaching cu sediul în San Francisco, la un an după mutarea în California împreună cu soţia Meghan Markle. 

Potrivit cotidianului britanic, ducele de Sussex va lucra acum într-o comisie de 15 persoane însărcinată de Aspen Institute să analizeze modul în care poate fi eradicat fenomenul dezinformării. 

Alături de el vor fi o jurnalistă, un specialist în securitate cibernetică şi fostul campion mondial la şah Gary Kasparov, opozantul lui Vladimir Putin. Împreună cu alţi specialişti, ei se vor întâlni şi îi vor asculta pe experţi din aprilie. 

Kathryn Murdoch, nora magnatului de presă Ruppert Murdoch, proprietar al The Sun, face de asemenea parte din acest grup de reflecţie. 

"În lumea digitală, suntem inundaţi de dezinformare care ne afectează capacitatea, atât ca indivizi, cât şi ca societate, de a gândi şi de a înţelege real lumea în care trăim", a declarat Harry într-un comunicat care anunţă această responsabilitate. 

Problema are o importanţă deosebită pentru el. În februarie, prinţul a declarat în emisiunea lui James Corden că a părăsit Marea Britanie pentru a fugi de "toxicitatea" presei britanice. 

Cuplul este în război deschis cu tabloidele britanice, precum The Sun şi Daily Mail. După ce au anunţat în aprilie 2020 că vor boicota aceste publicaţii, ei nu au ezitat să le atace în justiţie pentru a nu le fi afectată viaţa privată. În plus, Meghan Markle a câştigat un proces contra Mail On Sunday în februarie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.