Prinţul Harry a obţinut scuze şi despăgubiri din partea tabloidului Mail on Sunday care l-a acuzat că i-a ignorat pe colegii din Marina Regală după ce s-a îndepărtat de familia regală, în virtutea unui acord validat luni de justiţie, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harry a dat în judecată Associated Newspapers, grup care editează Mail on Sunday pentru defăimare în două articole "aproape identice", publicate în octombrie, care afirmau că "nu a luat legătura" cu forţele armate din luna martie 2020. 

Înalta Curte din Londra a validat luni un acord potrivit căruia trustul de presă recunoaşte că acuzaţiile sale au fost false şi îi va cere scuze şi îi va plăti despăgubiri prinţului. 

Sumele vor ajunge la Fundaţia Invictus Games, pe care prinţul Harry a creat-o cu ajutorul soldaţilor răniţi, a indicat avocatul prinţului, Jenny Afia. 

Cele două articole, publicate pe 25 octombrie, afirmau că "ofiţerii superiori sunt exasperaţi" şi se gândesc să-l înlocuiască pe Harry din funcţia de căpitan general al Marinei Regale pentru că "nu a mai luat legătura telefonic, prin scrisori sau e-mail de la ultima apariţie a sa onorifică în Marină". 

Aceste articole afirmau şi că ducele de Sussex nu a mai răspuns unei scrisori care i-a fost adresată personal de fostul şef al armatei britanice şi au citat un ofiţer superior în retragere care îi cere lui Harry "să-şi ia activitatea în serios". 

Pe 27 decembrie, Mail on Sunday a publicat scuze, recunoscând că ducele a luat legătura cu Marina Regală. 

"Toate aceste acuzaţii sunt false, aşa cum au admis Mail on Sunday şi MailOnline, chiar dacă au fost cauzate prejudicii", a declarat atunci Afia. 

După retragerea din familia regală, prinţul Harry trăieşte în California împreună cu soţia şi fiul lor Archie, născut în mai 2019. Prinţul, în vârstă de 39 de ani, care a participat la misiuni în Afganistan, a fost nevoit să renunţe la funcţiile militare de care era foarte ataşat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.