Prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, a subliniat, în mesajul său de Paştele Catolic, suferinţa „victimelor nevinovate ale conflictului”, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, milioane de oameni sunt strămutaţi, obosiţi de călătoria lor din locuri tulburi, răniţi de trecut, temându-se de viitor - şi au nevoie de o primire, de odihnă şi de bunătate”, a spus el.

El a adăugat că are inima frântă de situaţia dificilă a oamenilor forţaţi să-şi părăsească casele din cauza conflictelor şi persecuţiei.

"În mijlocul acestei tristeţi şi inumanităţii a fost extrem de emoţionant să văd cât de mulţi oameni sunt dispuşi să-şi deschidă casele pentru cei aflaţi în nevoie şi cum şi-au oferit timpul şi resursele pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu o astfel de tristeţe distrugătoare şi cu o asemenea durere", a afirmat Prinţul de Wales. 

"În acest Paşte, ca întotdeauna, ni se aduce aminte de exemplul etern al Domnului nostru, de bunătate în faţa suferinţei, de curaj în faţa fricii, de credinţă în faţa deznădejdii. Lumina lui a triumfat în acel timp întunecat. Mă rog din toată inima ca exemplul lui inspirator să ne ajute pe toţi să risipim întunericul lumii". 

Deşi prinţul nu a numit Ucraina în mesajul său, corespondentul regal al BBC, Nicholas Witchell, a scris că nu există nicio îndoială că „ororile care se desfăşoară acolo l-au inspirat să sublinieze situaţia refugiaţilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.