Ducele şi ducesa de Cambridge au distribuit pe reţelele de socializare o imagine cu prinţesa Charlotte care ţine în palme un fluture, acţiune prin care îi îndeamnă pe britanici să numere aceste insecte frumoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţesa în vârstă de 6 ani a fost fotografiată ţinând cu grijă în mână un exemplar Red Admiral. 

Fotografiile - realizate în apropiere de casa familiei din Norfolk - include şi un prim-plan cu fluturi Peacock. 

Charlotte poartă pantaloni scurţi roz şi un tricou mov. Ducii de Cambridge iau parte anual la Big Butterfly Count iniţiată de organizaţia Butterfly Conservation.

Ei au scris: "Vrem să împărtăşim aceste frumoase exemplare de fluturi Peacock şi Red Admiral ca parte a iniţiativei Big #ButterflyCount care are loc în Marea Britanie". 

"Butterfly Conservation ne încurajează pe noi toţi să numărăm aceste creaturi incredibile pentru că nu sunt doar nişte creaturi frumoase pe care să le ai în preajmă, cu sunt extrem de importante. Fluturii sunt părţi vitale ale ecosistemului atât ca polenizatori cât şi componente ale lanţului alimentar. Sperăm că puteţi depăşi totalul de anul trecut!", au mai scris ei. 

Postarea ducilor de Cambridge a primit 3.200 de aprecieri pe Twitter în 25 de minute. 

Numărătoarea începe pe 16 iulie şi se încheie duminică. Participanţii pot trimite observaţii cu fluturi în timpul numărării prin intermediul aplicaţiei de caritate.

Conservatorii se tem că numărul de fluturi va fi afectat grav în acest an, din cauza lunii aprilie care a fost foarte caldă, urmată luna mai foarte rece şi o vară capricioasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.