Primăria Municipiului Timişoara anunţă, vineri, că, prin Centrul de Proiecte, alocă 15 milioane de euro în următorii doi ani pentru susţinerea Programului naţional „Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Timişoara anunţă, vineri, printr-un comunicat de presă că, potrivit proiectului de hotărâre care va fi dezbătut de consilierii locali în următoarea şedinţă în plen, Municipiul Timişoara, în calitate de beneficiar al titlului de Capitală Europeană a Culturii şi al premiului Melina Mercouri acordat de către Comisia Europeană, este principalul responsabil pentru îndeplinirea angajamentelor dosarului de candidatură şi a condiţiilor de acordare a premiului european. 

”În aceste condiţii, Primăria Municipiului Timişoara se angajează să finanţeze cu suma totală de 15 milioane de euro Programul naţional „Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”: 6 milioane de euro în anul 2022 şi 9 milioane de euro în anul 2023”, anunţă instituţia.  

Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara are rolul de unitate centrală de coordonare a implementării Programului naţional „Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, iar fondul alocat include şi contribuţia instituţiilor publice de cultură din subordinea Consiliului Local Timişoara la programul „Timişoara - Capitală Europeană a Culturii”: Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi Filarmonica „Banatul” Timişoara. 

”Prin această alocare semnificativă de fonduri, Primăria Municipiului Timişoara îşi reafirmă angajamentul faţă de acest proiect şi potenţialul său pentru Timişoara. Titlul este al oraşului, motiv pentru care ne-am mobilizat să alocăm cât mai rapid aceste fonduri. Salutăm şi fondul de 1,5 milioane de lei alocat în acest an de Consiliul Judeţean Timiş pentru acest program. De asemenea, Ministerul Culturii şi-a asumat un angajament financiar de aproape 52 de milioane de lei, pentru următorii doi ani, din care circa 33 de milioane vor fi alocaţi prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara, 11 milioane vor fi direcţionaţi Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, iar 7 milioane de lei programului transversal de comunicare. Sperăm ca aceste fonduri să fie alocate cât mai rapid, iar ministerul să înţeleagă că nu mai sunt necesari paşi birocratici suplimentari, întrucât Centrul de Proiecte a dovedit profesionalism şi transparenţă în alocarea banilor publici. Nu mai avem timp de pierdut, contăm pe parteneriatul actorilor culturali şi energia timişorenilor. Pornim împreună în “călătoria” promisă. Luminează oraşul prin tine!”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.  

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.