Casa Christie’s a anunţat prima licitaţie exclusivă LS Lowry, intitulată „People Watching”, în care vor fi vândute 19 lucrări ale artistului britanic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între tablourile care vor fi scoase la licitaţie online se numără „The Elite Fish and Chip Shop”, „Man Searching in a Dustbin” şi „Coming from the Match”.

Rachel Hidderley, director al departamentului de artă modernă britanică de la Christie’s, a spus că Lowry rămâne unul dintre cei mai populari artişti. „Vizual, este unic. Când vezi un Lowry, ştii că priveşti un Lowry şi asta îl face foarte accesibil oamenilor”, citează The Guardian.

Această licitaţie are ca scop prezentarea mai multor faţete ale pictorului, a ma spus ea. „Nu simţi că trebuie să ştii multe despre el pentru a aprecia ce vezi. Poţi sta în faţa acestor tablouri şi imediat să începi să îţi faci propriile poveşti”.

„The Elite Fish and Chip Shop”
„The Elite Fish and Chip Shop”

Tablourile „Coming from the Match” (1959), „Iron Works” (1941) şi „The Elite Fish and Chip Shop” (1949) sunt estimate fiecare la 500.000 - 800.000 de lire sterline. „Man Searching in a Dustbin” (1960) este estimat la 80.000 - 120.000 de lire sterline.

„Man Searching in a Dustbin”
„Man Searching in a Dustbin”

Ofertele vor fi depuse începând cu 15 iunie, iar licitaţia va fi încheiată pe 2 iulie.

Născut în 1887, în Pendlebury (Lancashire), Laurence Stephen Lowry a devenit cunoscut pentru descrierile lui aparent simple ale vieţii clasei muncitoare din zonele industriale din nordul Angliei. El a murit în 1976.

Relaţia pictorului cu mama lui a fost transpusă, anul trecut, în filmul „Mrs Lowry & Son”, cu Timothy Spall şi Vanessa Redgrave în distribuţie.

Cele mai scumpe lucrări de LS Lowry vândute la licitaţie sunt „The Football Match” şi „Piccadilly Circus”, ambele pentru 5,6 milioane de lire sterline, în 2011.

În luna ianuarie 2020, tabloul „The Mill, Pendlebury”, pictat de LS Lowry în 1943 şi necunoscut în lumea artei mai bine de şapte decenii, a fost adjudecat contra sumei de 2,65 milioane de lire sterline într-o licitaţie care a avut loc la Christie's din Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.