O sută de fotografii din colecţia Costică Acsinte vor fi expuse în opt oraşe din ţară, în perioada 10 octombrie - 4 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acsinte.100” cuprinde scene de război, portrete de militari români şi frânturi din viaţa de zi cu zi a oraşului Slobozia din perioada 1930 – 1968.

Expoziţia va ajunge la Piteşti, Slobozia, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Alba Iulia, Cluj-Napoca, şi, la începutul lunii decembrie, la Bucureşti.

Fotografii imprimate şi digitale vor fi expuse într-un spaţiu al cărui concept original îmbină elemente de multimedia cu lucrările fotografice semnate de Costică Acsinte.

Proiectul va debuta la Piteşti, unde fotografiile vor putea fi văzute între 10 şi 13 octombrie la sediul Fundaţiei Culturale Ilfoveanu.

La Slobozia, ea va fi vernisată la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea (23 - 26 octombrie), la Iaşi - în Galeriile Dana (28 - 30 octombrie), la Constanţa - în Muzeul de Artă Constanţa (1- 3 noiembrie), la Timişoara - în Miscellaneous Art Center (12 - 15 noiembrie), Alba Iulia - în Casa Forum (22 - 25 noiembrie), la Cluj-Napoca - înTurnul Croitorilor (27 - 29 noiembrie) şi la Bucureşti - în Casa Löwendal (1 - 4 decembrie).

Costică Acsinte, sergent al Armatei Române şi fotograf de război, a fotografiat timp de 60 de ani, mai întâi pe front, apoi în Slobozia, unde avea propriul studio - Foto Splendid Acsinte. Fotografiile lui au devenit populare în ultimii ani prin eforturile de restaurare, digitizare şi publicare, dar şi odată cu documentarul „Ţara moartă”, în care Radu jude a folosit peste 500 de imagini din colecţia fotografului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.