Prima expoziţie internaţională a artistei Megan Dominescu va fi parte din târgul NADA Miami 2021, a anunţat luni Galeria „Anca Poteraşu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 19a ediţie a NADA (New Art Dealers Alliance) Miami va avea loc între 1 şi 4 decembrie, la Ice Palace Studios, iar pagina de vizionare online va fi lansată miercuri, în acelaşi timp cu vernisajul târgului de artă.

Megan Dominescu împrumută în lucrările sale textile motive din viaţa de zi cu zi din universul hipermediat. Materialele folosite provin din pulovere deşirate şi reciclate şi fire selectate pentru culoarea şi textura lor, în compoziţii şi complementarităţi ce reies din studiile de desen şi de pictură ale artistei, explică reprezentanţii galeriei.

„Lucrări precum «This man is famous» şi «Miss United States» aduc în prim-plan absurdul realităţii artificiale, branduită şi instagramabilă, în care cel mai bun scenariu este cel în care animalele de companie preiau controlul, în timp ce noi continuăm să derulăm înainte şi înapoi, imagini pe telefon”.

Megan Dominescu, născută în 1997, trăieşte şi lucrează în Bucureşti, unde a absolvit cursurile Departamentului de pictură de la Universitatea Naţională de Arte în 2018. Născută în Olanda, a locuit apoi o perioadă la Washington D.C., înainte de a se muta în România.

Dominescu se inspiră, pentru practica ei artistică, din arealurile culturale diferite în care a crescut. Folosind umorul ca armă, opera ei are ca punct de pornire observarea şi documentarea absurdului, evidenţiind discrepanţele culturale şi celebrarea bizarului. Megan Dominescu este membră a spaţiului de artă MOXA20 din Bucureşti şi e parte din duo-ul Miss Clitoral.

Lucrările artistei fac parte din colecţii publice şi private, între care a Muzeului de Artă Contemporană din Bucureşti, ING Tech şi Santozeum Museum Santorini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.