Prima ediţie a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, şi propune publicului peste o sută de obiective, evenimente culturale şi programe educative organizate de entităţi muzeale sau organizaţii private, în spaţii cu valoare istorică şi de patrimoniu din satele şi comunele din 32 de judeţe ale României, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O premieră la nivel european, noua marcă culturală propusă de Reţeaua Naţională a Muzeelor invită vizitatorii să descopere o lume neştiută a spaţiului rural din România: muzee şi colecţii muzeale, case memoriale, gospodării ţărăneşti conservate in situ, castele, domenii nobiliare, cetăţi, biserici fortificate sau de lemn, colecţii de artă şi istorie religioasă ale unor ansambluri mănăstireşti, muzee parohiale, centre de artă, ateliere, centre culturale, mori, mausolee, hambare, centre de pompieri şi multe alte atracţii.

Detalii complete despre organizarea generală şi programul evenimentelor din 2 septembrie se actualizează permanent pe website-ul Noaptea Muzeelor, în secţiunea https://noapteamuzeelor.org/noaptea-muzeelor-la-sate/participanti/, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cu ocazia acestei ediţii inaugurale a evenimentului, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România a lansat şi o campanie naţională de dezvoltare de programe educative adresate copiilor şi tinerilor din comunităţile rurale, prin care participanţii înscrişi la eveniment îşi pot promova şi exploata colecţiile şi patrimoniului cultural deţinut. În colaborare cu Asociaţia „Da’DeCe”, RNMR a creat un KIT educaţional, pus gratuit la dispoziţia tuturor celor interesaţi pe website-ul Noaptea Muzeelor la Sate, secţiunea Resurse pedagogice.

 

„Pentru muzeele şi entităţile din toată ţara care şi-au anunţat participarea la Noaptea Muzeelor la Sate şi, în general, pentru cei interesaţi să conceapă programe pentru public am creat un kit pedagogic dedicat educatorilor muzeali şi muzeografilor. Kitul cuprinde diverse tipuri de abordare a evenimentelor pentru public, într-un mod participativ, o structură flexibilă a unui atelier de educaţie muzeală în funcţie de grupe diferite de vârstă, exemple de activităţi punctuale şi sugestii practice pentru realizarea unor resurse destinate vizitei autonome sau a recuzitei pentru atelierele organizate. (...) Din această interacţiune se vor naşte cu siguranţă idei noi foarte valoroase pe care abia aştept să le descopăr în cele mai mici muzee din România. Vă încurajez să marcaţi ziua de 2 septembrie în agendă pentru o călătorie din sat în sat”, a afirmat  Iulia Iordan, specialist în domeniul educaţiei culturale la Asociaţia „Da’DeCe”, autoarea pachetului educativ Noaptea Muzeelor la Sate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.