Prim-ministrul britanic Boris Johnson se arată îngrijorat în urma anchetei privitoare la interviul BBC cu prinţesa Diana şi spune că reţeaua de televiziune trebuie să facă tot posibilul pentru a se asigura că nimic asemănător nu se va mai întâmpla.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a spus că este „foarte îngrijorat” după ce ancheta independentă a descoperit că jurnalistul Martin Bashir a falsificat documente pentru a obţine interviul din 1995.

Ducele de Cambridge a declarat anterior că înşelătoria a amplificat paranoia mamei lui şi a înrăutăţit relaţia dintre părinţii lui.

BBC a transmis că a făcut schimbări fundamentale începând din anii 1990.

Johnson a spus că este recunoscător judecătorului Lord Dyson pentru că a condus ancheta care a relevat că BBC a acoperit „comportamentul înşelător” al lui Bashir pentru a obţine interviul care a ţinut prima pagină a ziarelor.

Prim-ministrul a adăugat: „Îmi pot imagina doar sentimentele familiei regale şi sper foarte mult că BBC va face tot posibilul pentru a se asigura că nimic ca asta nu se va mai întâmpla”.

După ce mai mulţi miniştri au sugerat că modul de conducere al reţelei ar trebui modificat, corporaţia a transmis că au fost făcute două schimbări fundamentale în felul în care este condusă de când a fost difuzat interviul, însă sunt „multe lucruri la care trebuie reflectat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.