Preşedintele Klaus Iohannis, care se află într-o vizită oficială în Azerbaidjan, a vizitat Muzeul Naţional al Covorului din Baku.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

I-au fost prezentate vechile tradiţiile ale confecţionării covoarelor din Azerbaidjan şi o colecţia unică expusă în Muzeu, ce demonstrează tehnicile de ţesut. 

Shirin Malikova, directoarea Muzeului, i-a prezentat preşedintelui Iohannis şi modele rare de covoare.

Modele unice ale celor şapte şcoli principale de ţesut de covoare din Azerbaidjan, inclusiv Guba, Baku, Shirvan, Ganja, Gazakh, Karabakh şi Tabriz, ilustrând ornamente ale vieţii sălbatice, păsări şi plante, sunt, de asemenea, prezentate în muzeu.

Malikova a precizat că, datorită eforturilor depuse de prima doamnă a Azerbaidjanului, preşedinta Fundaţiei Haydar Aliyev, Mehriban Aliyeva, arta naţională a ţesutului covoarelor din Azerbaidjan a fost înscrisă pe Lista reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii la 16 noiembrie 2010. 

Malikova a mai subliniat că muzeul cooperează strâns cu muzeele din România, iar expoziţia "Azerbaijani carpets: learning with art" de la Muzeul de Artă Modernă din Sibiu este deschisă de mai bine de o lună şi a stârnit un mare interes.

Moştenirea culturală materială a Azerbaidjanului şi expunerea extraordinară şi originală au fost apreciate de preşedintele României, scrie agenţia de stat Azertac. Iohannis a semnat şi în cartea de impresii a muzeului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.