Plenul reunit al Comisiei pentru cultură şi media şi al Comisiei de politică externă din Senatul României a avizat pozitiv, marţi, propunerea de numire a Lilianei Ţuroiu pentru funcţia de director al Reprezentanţei ICR Bruxelles (14 voturi pentru şi 2 împotrivă).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul ICR Bruxelles este, conform legii, coordonator general al proiectului Europalia şi omolog al managerului general Europalia Internaţional, potrivit unui comunicat al ICR. 

În calitate de preşedinte al ICR, Liliana Ţuroiu a coordonat demersurile de pregătire a participării ţării noastre la Europalia România 2019, precum şi grupul de lucru interministerial înfiinţat în acest scop.

Coordonarea, în Belgia, a implementării celor 260 de proiecte pe care România le va prezenta în cadrul Europalia, în contextul în care postul de director al ICR Bruxelles a devenit vacant precum şi timpul scurt rămas până la data deschiderii
oficiale, au impus o soluţie în măsură să asigure continuarea bunei colaborări cu partenerii belgieni şi implementarea optimă a proiectelor.

Conform procedurii legale, Comisiile pentru cultură şi media şi cea de Politică externă vor informa Biroul Permanent şi plenul Senatului României cu privire la avizul favorabil pentru numirea Lilianei Ţuroiu în funcţia de director al ICR Bruxelles. Ca urmare a acestui vot, după obţinerea tuturor avizelor, Senatul României va lua act de eliberarea din funcţia de preşedinte al ICR, urmând a fi propus, conform legii, un nou preşedinte.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.