„Într-o lume invadată de valuri de manipulare şi dezinformare, mass-media are o misiune vitală: să apere adevărul, să demonteze falsurile şi să ajute cetăţenii să deosebească binele de rău”, a spus preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Şefa statului le-a mulţumit jurnaliştilor care servesc interesul public şi contribuie, prin munca lor, la o societate mai informată şi mai conştientă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ea a menţionat că în ultimul an, am văzut cu ochii noştri cât de important este jurnalismul de investigaţie. „Datorită reporterilor curajoşi, întreaga societate a aflat cum grupări criminale au încercat, prin corupţie, să fure viitorul acestei ţări. Iar acolo unde dreptatea n-a fost de vânzare, s-a recurs la intimidări, ameninţări şi presiuni”, a punctat preşedinta Maia Sandu.

„Jurnaliştii oneşti duc adesea o luptă inegală: cu resurse limitate, se confruntă cu maşinării de propagandă bine finanţate din surse obscure. De aceea, este responsabilitatea noastră să rămânem vigilenţi, să alegem surse de informare credibile şi să susţinem jurnaliştii care şi-au demonstrat profesionalismul şi integritatea de-a lungul anilor. Doar aşa, jurnalismul de bună credinţă va putea continua să aducă adevărul în casele noastre”, a notat preşedinta Republicii Moldova. 

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, ca o componentă fundamentală a drepturilor omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.