Premiile Nobel pentru Literatură pe 2018 şi 2019 vor fi acordate împreună, în toamna acestui an, potrivit unui anunţ făcut marţi de comitetul director al fundaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul director al Fundaţiei Nobel este de părere că paşii făcuţi şi cei pe care vrea să îi facă Academia Suedeză vor crea oportunităţi pentru restaurarea încrederii în Academie, ca instituţie ce acordă premii.

„În ultimul an, Fundaţia Nobel a avut un dialog strâns cu Academia Suedeză despre problemele apărute la finalul lui 2017 şi începutul lui 2018.Câteva schimbări importante au fost implementate de atunci. Regulile Academiei au fost amendate, fiind astfel posibil ca membrii săi să demisioneze. Statutele au fost clarificate. Câţiva noi membri au fost aleşi. Academia nu va mai include membri care sub subiectul unor conflicte de interese sau anchete”.

În plus, Academia a aprobat şi un nou sistem pentru Comitetul Nobel, pentru următorii ani. „Cinci membri independenţi, din afară, care vor aduce perspective valoroase, vor participa la selectarea laureaţilor Nobel. Noul comitet va face propria propunere comună pentru laureat. Fundaţia Nobel a mai aflat că Academia Suedeză a schimbat alcătuirea Comitetului Nobel, aşadar, nu mai include membrii care au fost asociaţi cu evenimentele de anul trecut. Noul sistem este aplicat pentru premiile din 2018 şi 2019”, se mai arată în anunţ.

Structura organizaţională a fost clarificată, iar în viitor vor fi operate mai multe modificări. Academia are în vedere şi posibilitatea introducerii de noi membri pe perioadă determinată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.