Academia franceză de film, care acordă anual premiile César, promite, având în vedere scandalul provocat de nominalizarea lui Roman Polanski şi a filmului „J’accuse”, schimbări „profunde” în statutul său şi în modul de administrare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a primit critici şi ameninţări cu boicotul, consiliul director al Academiei a anunţat că îşi va reforma modul de funcţionare şi de conducere. Pentru ca acestea să fie posibile, a cerut ajutorul unui mediator.

Prezidată de producătorul Alain Terzian, Academia este în centrul controversei după ce au fost anunţate cele 12 nominalizări primite de Polanski şi filmului lui pentru cea de-a 45-a ediţie a galei premiilor César. În plus, entitatea a fost acuzată că a respins personalităţi feministe, precum Claire Danis şi scriitoarea Virginie Despentes, de la unul dintre evenimentele de dinaintea galei care va avea loc pe 28 februarie, la Paris.

Mai multe personalităţi din industrie au subliniat inegalitatea de gen, lipsa diversităţii şi a transparenţei în cadrul comitetului de vot pentru premiile César, precum şi în cadrul Academiei în general. O petiţie în care este cerută revizuirea Academiei a fost semnată de mai multe staruri franceze, între care Omar Sy, Lea Seydoux, Michel Hazanavicius, Eric Toledano şi Olivier Nakache şi ea va fi publicată miercuri, potrivit Le Parisien.

Marţi, Academia a anunţat că a cerut de la Consiliul Naţional al Filmului numirea unui mediator care o va ajuta să facă „schimbări profunde în statutul şi administrarea Academiei”.

„Cerem o conciliere pentru a evita punerea în pericol a bunei desfăşurări a celei de-a 45-a ceremonii a premiilor César”, a transmis Asociaţia pentru Promovarea Cinematografiei, care conduce Academia.

Academia a transmis luni seară un comunicat în care a fost precizat că una dintre priorităţile Asociaţiei, condusă de asemenea de Terzian, este să ajungă la o egalitate de gen privind cei 21 de membri din comitetul administrativ şi în rândul celor 47 de membri ai forului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.