Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaţilor, în luna septembrie, premierele „Călătoriile lui Gulliver”, un spectacol în regia lui Silviu Purcărete, şi „Mesaje spre univers”, de Wolfram Lotz, în regia lui Josef Maria Krasanovsky.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul oferit cadou abonaţilor Scenei Digitale este „Cântarea Cântărilor - Shir Hashirim”, de Migdal Ensemble, evenimentul din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu care a avut cea mai mare audienţă în mediul online.

Abonaţii platformei vor putea viziona în septembrie cele două premiere, alături de spectacolele „De cealaltă parte a lumii”, „Povestea urşilor panda”, „Conferinţa iraniană”, „Oscar şi Buni Roz”, „Orb de mină” şi „Mici crime conjugale”.

Platforma Scena Digitală, distinsă anul acesta cu premiul special UNITER, aduce în acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film şi filme ale Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS). Platforma integrată video-on-demand poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual.

„Călătoriile lui Gulliver” - un spectacol tulburător, cu un impact vizual puternic

„Este o mare şansă faptul că putem oferi, pe Scena Digitală, Călătoriile lui Gulliver, un spectacol de patrimoniu, care a călătorit, la rândul său, la marile festivaluri ale lumii”, spune Constantin Chiriac, directorul general al TNRS şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Spectacolul regizat de Silviu Purcărete îşi propune o abordare inedită a romanului lui Swift, în care fantezia se împleteşte cu o aspră satiră politică. Producţia reuneşte aspecte sociale şi culturale ale lumii din jurul nostru, explorând teme ca visul, călătoria, exilul, emigrarea, singurătatea şi apartenenţa într-un spectacol tulburător, cu un impact vizual puternic. O operă viscerală şi curajoasă, cu personaje stranii ce mobilează această lume bolnavă şi nebună. Spectacolul alternează între scene pline de inocenţă şi un vizual dur şi memorabil. Într-o călătorie fantastică spre un univers atipic, coerenţa scenică este în zadar. Pătrundem într-o lume fictivă, lăsându-ne pradă, cu tot cu Gulliver, unor anomalii pline de culoare.

„Călătoriile lui Gulliver” este un proiect cultural demarat în parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh şi finanţat cu sprijin din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

„Mesaje spre univers” - limitele comunicării umane sub semnul întrebării

În „Mesaje spre univers”, de Wolfram Lotz, zece personaje complet diferite, neobişnuite în felul lor, încearcă să găsească răspunsuri la o serie de întrebări inedite. Aclamată de critici ca fiind „cea mai inteligentă, cea mai ireală şi cea mai obraznică” piesă din dramaturgia contemporană, această creaţie este plină de indicaţii regizorale imposibile şi note de subsol dificile, care parcă prind viaţă în afara textului ce curge neobosit. „Mesaje spre univers”, de Wolfram Lotz, este adesea prezentată drept cea mai inteligentă piesă a prezentului.
Spectacolul „Einige Nachrichten an das All” / „Mesaje spre univers” este realizat cu sprijinul Companiei REBTIC, Forumului Cultural Austriac, IFA - Institutului pentru Relaţii Culturale Externe Germania. Mulţumiri speciale Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” Sibiu şi doamnei Beatrice Ungar.

„Cântarea Cântărilor - Shir Hashirim” - textul biblic integral, în limba ebraică

„Cântarea Cântărilor - Shir Hashirim”, o creaţie unică, a fost prezentată şi în cadrul celei de-a XXVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, fiind evenimentul cu cea mai mare audienţă în mediul online.

O producţie România-Suedia, spectacolul realizat de Migdal Ensemble, conţine întregul text biblic, în limba ebraică, al Cântării cântărilor sau, în denumirea originală, Shir HaShirim. De-a lungul timpului, au fost realizate mai multe compoziţii pe baza anumitor versete sau capitole ale acestui text, însă este pentru prima dată când un compozitor a folosit întregul text ebraic. Melodiile şi structurile sunt puternic influenţate de vechi cântece sinagogice, recitări din Tora şi folclor local autentic.

Scena Digitală

Iubitorii de teatru interesaţi de ofertele Scenei Digitale pot achiziţiona bilete individuale, la preţul de 30 de lei, sau pot opta pentru abonament în variantă lunară, la preţul de 49 lei, varianta de trei luni, la preţul de 99 lei, de şase luni, la preţul de 199 lei şi de 12 luni la 329 lei.

Abonaţii Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, câte un spectacol gratuit din repertoriul internaţional. Fiecare dintre aceste spectacole este disponibil doar pe perioada lunii în curs. Astfel, spectatorii care optează pentru un abonament lunar vor avea ocazia de a urmări, pe lângă toată oferta disponibilă a Scenei Digitale, un spectacol gratuit în plus. În acelaşi mod, spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmări trei spectacole gratuite, cei care optează pentru un abonament de şase luni – şase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni - 12 spectacole gratuite.

Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deţinătorilor de abonamente.
Detalii despre bilete şi abonamente, pe site-ul www.scena-digitala.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.