Printre cele mai importante premiere ale lunii septembrie la National Geographic se numără: „Europa văzută de sus", „Al Doilea Război Mondial: secrete văzute de sus" sau „Fascinaţie pentru aventură". Pe National Geographic Wild va fi difuzat un nou sezon din "Doctor Pol" şi programe dedicate Americii sălbatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria documentară "Europa văzută de sus" va oferi telespectatorilor o nouă perspectivă a Europei văzută de la înălţime, de-a lungul unui an. Va fi dezvăluit modul în care tradiţia, ingineria şi minunile naturale au transformat acest continent într-un tablou vibrant al locurilor şi oamenilor care îl însufleţesc. Programul va fi difuzat în fiecare marţi, din 20 septembrie, de la ora 22.00. 

"Am Doilea Război Mondial: Secrete văzute de sus" dezvăluie secretele celui de-al Doilea Război Mondial într-un mod cu totul nou: planăm deasupra locurilor de luptă legate de Ziua Z şi Dunkirk, zburăm peste buncăre naziste ascunse, peste nave de luptă pierdute şi epave scufundate. Prin perspectiva aeriană unică, cu acces exclusiv la locaţii-cheie şi la imagini de arhivă, vom „zbura înapoi în timp” pentru a afla povestea raidurilor îndrăzneţe şi bătăliilor mortale, într-o manieră inedită. În fiecare luni, din 12 septembrie, de la ora 21.00. 

Seria documentară "Războiul drogurilor: traficul de heroină" dezvăluie modul în care lumea a fost atrasă de opioide, relatând poveşti şocante din prima linie a comerţului global cu heroină. Vor fi urmăriţi traficanţii de heroină din războiul din Vietnam şi talibanii din Afganistan până la mafia siciliană, aşa-numitele „fabricile de pastile” ale Big Pharma aprobate de guvern şi explozia de fentanil creată de unul dintre cele mai periculoase carteluri din Mexic. În fiecare vineri, din 9 septembrie, de la ora 22.00.

Noua serie de la National Geographic "Istoria: Momente interesante" demonstrează într-un mod spectaculos şi distractiv că istoria este mult mai mult decât atât! Te invităm să urmăreşti culisele faptelor trecute, unde te aşteaptă poveşti dramatice, ori amuzante, tulburătoare sau fermecătoare! Care sunt calităţile esenţiale ale unui preşedinte bun? Cum funcţionează un spion? Şi, poate, cel mai şocant: ce lucruri minore pot declanşa  izbucnirea unui război? În fiecare luni, din 26 septembrie, de la ora 20.00. 

Pentru pasionaţii de adrenalină, "Orpirile la boxe" va fi difuzat în fiecare marţi, din 27 septembrie, de la ora 21.00. Toată lumea ştie despre opririle la boxe ale maşinilor din cursele de Formula 1: gândite şi repetate la perfecţiune, fiecare membru al echipei este o rotiţă într-o maşinărie incredibil de complexă. Opririle la boxe din timpul curselor sunt un lucru, dar acest program vă prezintă megaopririle la boxe ale celor mai mari vehicule de pe pământ: avioane, trenuri şi nave. 

"Fascinaţie pentru aventură" este cu Big Moe Cason care îi invită pe telespectatori într-o călătorie culinară fantastică, vizitând locuri renumite pentru produse şi mâncăruri unice. Fiecare episod prezintă un loc unic şi plin de culoare pe hartă – de la trufe albe italiene rare, la brânză de elan suedeză, la porci iberici sălbatici hrăniţi cu ghinde, crescuţi în pădurile din vestul Spaniei – iar când masa este servită, Big Moe va dovedi că, oricât de brutală ar fi lupta pentru a ajunge acolo, unele lucruri în viaţă merită efortul. În fiecare miercuri, din 28 septembrie, de la ora 20.00.

National Geographic Wild prezintă în luna septembrie minunata lume a Africii prin programele "Africa sălbatică". Întreaga luna va aduce în centrul atenţiei cele mai noi documentare de istorie naturală de pe frumosul şi diversul continent Africa, de luni până vineri, de la ora 20.00. 

Dr. Pol şi echipa abordează o mulţime de cazuri. De la Chihuahua până la Chinchilla, animalele îi ţin pe veterinari ocupaţi de dimineaţă până seara. În fiecare luni, de la ora 23.00. 

Programele dedicate "Americii sălbatice" cuprind serii documentare care ne vor prezenta munţii, mările, pădurile tropicale, deşerturile şi milioane de mile de râuri, multe fiind ultimele frontiere sălbatice ale planetei noastre. Diversitatea vieţii şi a peisajelor acestui continent frumos şi biodivers va traversa America de Nord, America Centrală şi ţinuturile şi fauna Americii de Sud. Printre premiere se numără documentarele: Parcuri naţionale din America: Comori ascunse, Parcuri naţionale din America: Animale şi Parcuri naţionale din America: Urşii. În fiecare duminică, de la ora 19.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.