Institutul Cultural Român, prin ICR Varşovia şi Centrul Naţional al Cărţii, participă cu un stand propriu la cea mai mare sărbătoare literară poloneză de toamnă, Târgul Internaţional de Carte de la Cracovia, care are loc în perioada 26-29 octombrie. Timp de patru zile, Expo Kraków va găzdui peste 400 de expozanţi, fiind aşteptaţi zeci de mii de vizitatori, piaţa de carte poloneză situându-se în topul celor mai importante pieţe de carte din spaţiul european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Cultural Român a pregătit pentru cititorii polonezi un stand prietenos, cu numeroase traduceri în polonă. În lumina reflectoarelor vor fi trei premiere ale toamnei 2023: Grădina de sticlă de Tatiana Ţîbuleac (Szklany ogród, traducere de Kazimierz Jurczak, coeditori Noir sur Blanc şi Książkowe Klimaty), Pe contrasens de Oleg Serebrian (Pod prąd, traducere de Radosława Janowska-Lascar, Editura Amaltea) şi Copiii nopţii. Povestea stranie şi eroică a României moderne de Paul Kenyon (Dzieci nocy. Nadzwyczajna historia współczesnej Rumunii, traducere de Joanna Gilewicz, Editura Universităţii Jagiellone). Li se alătură alte trei noutăţi ale acestui an: America de peste pogrom de Cătălin Mihuleac (Złota dziewczynka z Jassów, traducere de Kazimierz Jurczak, Editura Noir sur Blanc), Cei care nu mor de Dana Grigorcea (Nieumarli, traducere de Barbara Brucks, Editura Mova), şi Jurnal filozofic de Constantin Noica (Dziennik filozoficzny, Editura PIW, ultima traducere importantă a lui Ireneusz Kania, cel mai titrat traducător polonez din literatura română, care s-a stins din viaţă în urmă cu câteva săptămâni).

Peste 60 de titluri disponibile pe piaţa poloneză de carte - traduceri din literatura română şi cărţi de interes românesc scrise de autori polonezi (eseistică, istorie, literatură de călătorie, ghiduri turistice etc.) - vor fi oferite spre vânzare publicului polonez la standul românesc. Oferta va fi completată de o serie de materiale promoţionale – broşuri cu informaţii despre cele mai noi traduceri din literatura română şi volume despre România, semne de carte, cărţi poştale şi materiale turistice.

Standul va beneficia de o grafică specială, menită să atragă atenţia publicului asupra spaţiului românesc din târg. Echipa ICR va oferi informaţii despre cărţile aflate în vânzare şi despre proiectele organizate de Institut. Cu ocazia târgului, ICR Varşovia a pregătit o broşură cu cele mai recente apariţii editoriale în limba polonă, precum şi cu semnalele editoriale ale anului 2024. La stand vor fi expuse şi vor putea fi cumpărate şi cele mai recente traduceri din limba română în limba polonă editate prin programele Translation and Publication Support şi Publishing Romania, precum şi publicaţii apărute în Polonia în ultimii ani.

Târgul de Carte de la Cracovia este, alături de Târgul Internaţional de Carte de la Varşovia, una dintre cele mai importante manifestări anuale ale lumii editoriale poloneze. Cea de-a XXVI-a ediţie cracoviană este un eveniment aşteptat cu nerăbdare de publicul interesat să interacţioneze cu autorii şi operele lor în atmosfera unei adevărate sărbători a cărţii şi a lecturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.