Poveştile unor români care au ales să trăiască la ţară vor fi prezentate în două ediţii de colecţie „Dosar România”, difuzate de TVR 1 pe 25 aprilie şi 9 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mini-seria în două episoade semnată de Cristina Ţilică şi Răzvan Butaru va putea fi urmărită, pe 25 aprilie şi pe 9 mai, de la ora 18.00, la TVR 1.

În ultimii ani, în România, tot mai multe familii părăsesc oraşele şi aleg să îşi trăiască viaţa la sat. Fenomenul a fost accentuat de contetul sanitar, dar pentru mulţi români, poluarea aerului, poluarea fonică, stresul, aglomeraţia sau timpul pierdut în trafic au devenit de nesuportat, hotărând că mutarea la ţară poate fi soluţia pentru ei.

 „România de la ţară” îi va prezenta pe unii dintre aceştia.

Pe o reţea de socializare, o comunitate de peste 150.000 de români discută despre priorităţile vieţii la sat. Iniţiatorul grupului „Mutat la ţară - viaţa fără ceas”, Andy Hertz, a lăsat el însuşi confortul traiului modern londonez, petrecerile de firmă, pub-urile şi supermarketurile pline pentru o căsuţă veche într-un cătun din Apuseni, unde şi-a găsit fericirea.

„Simţeam şi eu - şi cred că e la fel pentru mulţi alţii: în oraş eşti rupt de natura ta, eşti rupt de tine însuţi, eşti rupt de ceea ce eşti tu, de fapt, pentru că goana, consumerismul, sclipiciul de peste tot, reclamele şi reducerile şi nu ştiu ce - toate astea te fac să uiţi cine eşti tu şi ce cauţi tu aici, pe lume. La ţară ai mai multă tihnă să le vezi pe toate, să vezi şi stelele nopţii, ai timp să te gândeşti la ce o fi dincolo de cerul ăsta şi la multe altele”, spune acum Andy Hertz, potrivit unui comunicat.

El este unul dintre protagoniştii celor două ediţii. Toţi au în comun dorinţa de a respira un aer curat, de a trăi într-un spaţiu mai mare, de a-şi creşte calitatea vieţii, de a fi aproape de plante, de munte sau de grădini - indiferent de statutul lor social, de nivelul de educaţie sau de experienţă profesională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.