Serialul "Comori salvate", care prezintă activitatea riscantă şi deseori contracronometru a echipelor de demolare şi recuperare ale unei importante firme canadiene specializate în astfel de servicii, va fi difuzat de History, din 25 martie, în fiecare miercuri de la ora 21.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Misiunea acestora este de a dărâma clădiri, nu înainte însă de a salva obiectele valoroase dinăuntru.

Înainte ca buldozerele şi celelalte utilaje să fie puse în funcţiune pentru demolarea unor case sau a altor tipuri de clădiri, la cererea proprietarilor sau a administraţiei publice, echipa de recuperări intră în acţiune.

Fiecare episod reprezintă o cursă solicitantă şi plină de adrenalină pentru şeful de echipă Ted Finch, mâna sa dreaptă, Justin Fortin şi novicele, Julien Savag, în încercarea de a găsi cât mai multe artefacte şi lucruri valoroase în clădirile care urmează să fie demolate, înainte ca cealaltă echipă să îşi înceapă activitatea ireversibilă.

Echipa de recuperare este antrenată pentru a evalua rapid utilitatea şi preţul lucrurilor pe care oamenii le abandonează,dar si pentru a revalorifica aceste obiecte, astfel încât membrii echipei îşi vor putea exersa din plin abilităţile de negociere. Aşadar, un serviciu de demolare reuşeşte să scoată la lumină obiecte valoaroase şi surprinzătoare, care altfel nu ar fi fost descoperite niciodată, de la seifuri vechi de secole, jucării de colecţie, popice vintage, accesorii de iluminat străvechi, până lagrinzi dinlemn masiv şi chiar o maşină de epocă.

Serialul „Comori salvate” aduce în prim-plan nu doar procesul de căutare-găsire-valorificare al acestor lucruri, ci spune şi poveştile din spatele acestor obiecte abandonate, care altfel ar fi rămas necunoscute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.