Posturile Televiziunii Române marchează 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, cu spectacole muzicale, filme şi emisiuni cu invitaţi speciali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Marţi, la TVR 1 la matinalul „Cu capu-n zori” vor fi prezenţi cântăreaţa Andra Gogan şi Valentin Urziceanu, fondatorul festivalului internaţional de film de animatie - ABIFF. Echipa matinalului a pregătit teme de actualitate, precum educaţia financiară în rândul copiilor şi sănătatea cardiacă a lor, dar şi un mesaj special de la Mirela Retegan şi Gaşca Zurli. La  „România 9”, de la ora 21:00, Mihai Mărgineanu va vorbi despre muzică, iluzii şi deziluzii, dar şi despre ce crede că se va întâmpla cu generaţia actuală de elevi şi studenţi.

La TVR 2, Medeea Marinescu, Adrian Vîlcu şi Jojo concurează la „Câştigă România!”. De la ora 20:00, într-o ediţie de colecţie „Câştigă România!”, cei trei artişti vor povesti despre debut, dar şi despre provocările prin au trecut în carieră. Întrebările adresate de Virgil Ianţu vor face referire la filme ale copilăriei, ca „Veronica”, „Pistruiatul”, „Toate pânzele sus”, „Maria Mirabela”, „Racheta albă”, „Fram” „Saltimbancii”. Banii strânşi în cadrul ediţiei speciale de 1 iunie (câte 1.500 lei pentru fiecare răspuns corect) vor merge către Asociaţia Vera, care sprijină cazurile medicale ale copiilor care necesită intervenţii chirurgicale în clinici private de top din România, de către cele mai performante echipe medicale. Programul va fi difuzat de la ora 22:00, pe TVR Internaţional, şi de la ora 22:10, pe TVR Moldova.

Andreea Marin va avea invitat în emisiunea „Nu există nu se poate”, de la ora 18:00, un copil excepţional. „Pasiunile mele sunt pianul, caiacul, engleza, matematica, pictura şi robotica, pentru că acestea mă definesc. Pianul îl fac pentru sufletul meu, ca să fiu fericită şi să am şi o latură feminină frumoasă, caiacul canoe fac pentru că mă dezvoltă foarte frumos fizic. Am scris şi o carte, Teha şi invenţiile ei”, a povestit Sandra Paul, în vârstă de 10 ani.

La „Destine ca-n filme”, Iuliana Marciuc le are invitate, de la ora 21:00, pe cântăreaţa Laura Bretan şi modelul Adina Asăvoaie. 

De la ora 12:00, TVR 1 va difuza „Cupa/ The Cup” (Bhutan, Australia, 1999), în regia lui Khyentse Norbu. La TVR 2, de la ora 09:10, poate fi urmărit filmul „Muşchetarii în vacanţă” (România, 1984), în care trei copii îşi propun să aducă fiecare din vacanţă câte o întâmplare extraordinară, iar de la ora 13:30, o poveste populară în care Dănilă Prepeleac, personaj al lui Ion Creangă, pleacă la târg să vândă boii. Filmul va fi difuzat şi pe TVR Internaţional, de la ora 13:00, şi, simultan, pe TVR Moldova. De la ora 14:10, va fi difuzat filmul de aventuri „Acţiunea Zuzuc” (România, 1983) , cu Andrei Duban în rol principal.

TVR 3 a pregătit de 1 iunie două spectacole muzicale: „Aventuri cu... dl Goe” (de la ora 09.55), în regia lui Iulian Sandu, o producţie a Ateneului Naţional din Iaşi, şi „Muzicanţii din Bremen” (de la ora 13.55, o producţie a anului 2020), adaptare de Ema Stere după Fraţii Grimm, în regia artistică a lui Attila Vizauer.

Ediţii speciale pentru copii vor fi difuzate şi la TVR Internaţional - emisiunea „Un doctor pentru dvs”, de la ora 19:00, şi „Investiţi în România!”, de la ora 21:00, unde prof. univ. dr. Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei, va vorbi despre investiţiile în învăţământ.

Pentru copii, TVR Moldova a programat filme de animaţie: luni, de la ora 13:30, „Linxy” (România, 2017, după povestea „Cavalerii smaraldului"), şi marţi, de la ora 15:30, „Strada Speranţei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.