Posturile de televiziune Cinemax şi Cinemax 2, din portofoliul HBO Europe, se relansează, joi, astfel că vor avea fiecare o linie distinctă de programe, difuzate 24 de ore pe zi, fără pauze de publicitate, şi vor difuza filme care se adresează publicului larg, dar şi producţii de artă, pelicule independente şi lungmetraje clasice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare dintre cele două canale Cinemax, disponibile în format SD şi HD, vor avea opţiunea de selectare a coloanei sonore în limba maghiară.

Cinemax, un post cu filme pentru publicul larg, va difuza titluri americane şi internaţionale aparţinând tuturor genurilor - drame emoţionante şi comedii, aventură, filme horror, fantezie şi SF. Telespectatorii vor putea urmări la Cinemax producţii originale proprii, precum şi alte seriale noi.

Prime time-ul fiecărei zi a săptămânii va avea un specific. Duminică vor fi cele mai importante premiere, sâmbăta va fi dedicată producţiilor originale Cinemax şi serialelor noi, vineri va veni cu o selecţie de producţii clasice şi filme horror.

Cinemax 2 va fi canalul filmelor de artă. Acesta se va axa pe producţii internaţionale independente, filme premiate, remarcate la festivaluri, titluri apreciate şi seriale cult din toată lumea. Fiecare zi va oferi o perspectivă nouă: sâmbătă va aduce premiera cea mai importantă a săptămânii, duminica va fi dedicată filmelor internaţionale, cinematografia lumii, luni vor fi titlurile de colecţie, joi se vor difuza seriale premiate.

Cinemax şi Cinemax 2 vor putea fi urmărite gratuit în weekendul 10 – 11 septembrie de telespectatorii care nu le au în pachetele lor.

Pe 10 septembrie, de la ora 21.00, Cinemax va difuza o nouă producţie proprie, ”Quarry”. Serialul este bazat pe cărţile lui Max Allan Collins. Logan Marshall-Green îl interpretează pe Mac Conway (Quarry) care încearcă să se readapteze la societate după ce se întoarce din Vietnam. Încercând să supravieţuiască, el este atras într-o reţea de criminali şi corupţie. Câştigătorul premiului Emmy, Greg Yaitanes, este producător executiv şi showrunner şi a regizat toate cele opt episoade. În aceeaşi zi, Cinemax va difuza filmul ”Ashby”, cu Mickey Rourke şi Nat Wolff.

Pe 11 septembrie, telespectatorii pot urmări la Cinemax filmele ”Partizan/ Partisan”, un thriller psihologic cu Vincent Cassel în rolul principal, şi ”Dispărută fără urmă/ Gone baby gone”, o dramă poliţistă regizată de Ben Affleck, cu Casey Affleck, Morgan Freeman, Ed Harris şi Michelle Monaghan.

Din programul Cinemax 2 pentru 10 septembrie va face parte şi ”45 de ani/ 45 Years”, cu Charlotte Rampling, care a primit European Film Award pentru acest rol, şi Tom Courtenay, nominalizat la Globul de Aur. Ambii actori au fost premiaţi la Festivalul de Film de la Berlin.

Principala premieră a zilei de 10 septembrie va fi ”Un munte de virginitate/ Virgin Mountain”, regizat de Dagur Kari, despre un bărbat singuratic care întâlneşte o femeie foarte atrăgătoare şi care îi schimbă viaţa. Filmul a fost premiat în cadrul Festivalului Tribeca.

Pe 11 septembrie, pasionaţii de filme de artă vor avea ocazia să urmărească la Cinemax 2  producţia ”Mandarine/ Tangerines”, foarte apreciată de critici şi care a fost nominalizată la premiile Oscar şi Globul de Aur. Filmul spune povestea a doi estonieni care trăiesc în Abkhazia, în 1992, în timpul unui război. Într-o zi, doi soldaţi aflaţi de părţi opuse trebuie să se confrunte sau să-şi ofere şansa de a găsi o cale să comunice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.