Postul Pro TV a fost lider de audienţă pe parcursul celor două meciuri, difuzate luni, Croaţia - Spania şi Franţa - Elveţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Croaţia a întâlnit Spania într-un meci cu un parcurs neaşteptat. Spaniolii şi-au marcat un autogol prin Pedri în minutul 20 iar Sarabia a reuşit egalarea în minutul 38. După pauză, echipa Spaniei dădea semne că a închis meciul prin golurile lui Azpilicueta şi Torres din minutele 57 şi 77, însă Orsic şi Pasalic au egalat spectaculos înainte de finalul reprizei. În prelungiri, spaniolii au mai marcat două goluri prin Morata şi Oyarzabal, scorul final fiind 5-3.  

Echipele Elveţiei şi Franţei au jucat pe Arena Naţională cel mai lung şi mai disputat meci de până la acest moment. După ce elveţienii au deschis scorul devreme, în minutul 15 prin Seferovic, Benzema a reuşit egalarea şi chiar să-i ducă în avantaj pe francezi în minutele 57, respectiv 59. După golul lui Pogba din minutul 75, calculele păreau complete, însă echipa Elveţiei a revenit spectaculos şi a marcat prin Seferovic şi Gavranovic, ducând meciul în prelungiri. Partida a ajuns la penalty-uri, unde Mbappe s-a transformat în anti eroul Franţei, ratând lovitura decisivă şi conducând echipa spre înfrângerea cu 4-5 la penalty-uri. Franţa, campioana mondială en titre, urmează exemplul campioanei europene şi părăseşte devreme competiţia. Elveţia va întâlni Spania în sferturi.

Victoria obţinută de Spania, după prelungiri, în faţa Croaţiei a fost lider de audienţă în intervalul 19.00 - 21.34. În rândul publicului naţional, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 8.1 puncte de rating şi 34.8% cotă de piaţă, dublu faţă de locul 2 care avea doar 3.9 puncte de audienţă şi 17.0% share. În acelaşi interval, la nivelul publicului cu vârsta cuprinsă 18 şi 49 de ani, din mediul urban, Pro TV a înregistrat 6.5 puncte de audienţă şi 32.8% share, în timp ce locul 2 avea 4.0 puncte de audienţă şi 20.5% share.

Disputa Franţa-Elveţia a înregistrat 13.1 puncte de rating şi 42.5% cotă de piaţă în rândul publicului naţional, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, cifre de trei ori mai mari faţă de televiziunea de pe poziţia secundă care avea 4.1 puncte de rating şi 13.4% share. La nivelul publicului cu vârsta cuprinsă 18 şi 49 de ani, din mediul urban, în intervalul orar 22.00 - 24.45, Pro TV a condus topul televiziunilor cu 12.2 puncte de audienţă şi 44.6% cotă de piaţă, în timp ce televiziunea de pe locul 2 avea3.3 puncte de rating şi 11.9% share.

Marţi se încheie etapa optimilor. De la ora 19.00, Anglia va întâlni Germania. Ultimul meci al acestei etape va fi la ora 22.00, între Suedia, câştigătoarea grupei E şi Ucraina, calificată de pe locul 3 din etapa anterioară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.