Un portret care îl reprezintă pe pictorul britanic David Hockney realizat de colegul său Lucian Freud a fost vândut marţi la licitaţie pentru 14,9 milioane de lire sterline (17,3 milioane de euro) la Londra, a anunţat casa de vânzări Sotheby's.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această sumă depăşeşte estimările, între 8 şi 12 milioane de lire sterline, pentru acest tablou care nu a mai fost expus în public de la expoziţia Freud din 2012 la National Portrait Gallery, în capitala britanică.

David Hockney, unul dintre cei mai scumpi artişti în viaţă din lume, priveşte pe deasupra ochelarilor, "adâncit în gânduri, dezvăluind căldura şi curiozitatea sa", descrie portretul Sotheby's. 

Tabloul a fost realizat în primăvara şi vara lui 2002 în timpul unei întâlniri dintre cei doi "titani" ai artei britanice, potrivit Sotheby's. Freud, mort în 2011, avea atunci aproape 80 de ani, Hockney 65 de ani. 

"A fost o experienţă memorabilă şi agreabilă", a declarat David Hockney. "Portretul său este foarte reuşit".

Conform Sotheby's, care nu a dezvăluit identitatea cumpărătorului, tabloul a fost disputat de "cinci colecţionari hotărâţi", care au licitat prin telefon de la New York, Londra şi din Asia. Tabloul este ultimul dintr-o serie de portrete ale unor personalităţi realizate de Lucian Freud, care a pictat-o, între alţii, şi pe regina Elizabeth a II-a.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.