Portretele soţilor Barack şi Michelle Obama au generat o creştere remarcabilă a numărului vizitatorilor National Portrait Gallery din Washington în anul 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, peste 2,3 milioane de vizitatori au fost înregistraţi anul trecut de instituţia muzeală, reprezentând un nou record pentru aceasta.

Din luna februarie a anului 2018, vizitatorii Smithsonian Museum au putut admira portretele celor doi realizate de Kehinde Wiley şi Amy Sherald.

Potrivit Washington Post, numărul celor care au venit special pentru a le vedea a fost de aproximativ 1 milion.

Fostul preşedinte american l-a ales pe Kehinde Wiley, faimos pentru portretele afro-americane pe care le-a realizat într-o carieră de aproximativ două decenii, să îl imortalizeze pe pânză.

Kehinde Wiley este primul artist afro-american ce execută un portret oficial al unui preşedinte pentru National Portrait Gallery. În cazul lui Obama, el s-a folosit de mii de fotografii pentru a crea portretul, un proces ieşit din tipare.

Michelle Obama a ales-o pe artista Amy Sherald, originară din Baltimore. Sherald este o artistă afro-americană cunoscută pentru stilul său şi portretele care au tendinţa de a sublinia teme sociale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.