Portretele reginelor britanice de la Mary I până la Elizabeth II, extrase din colecţii private, vor fi expuse împreună pentru prima dată cu ocazia ceremoniilor Jubileului de Platină, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portretul Armada al reginei Elizabeth I, care comemorează invazia eşuată a Angliei de către Spania în 1588, o pictură contemporană rară a suveranei Mary I şi imaginea bogat colorată a monarhului de astăzi a lui Andy Warhol din 1985 se numără printre punctele importante ale expoziţiei gratuite despre fiecare dintre cele şapte regine ale Marii Britanii, desfăşurată la casa de licitaţii din Londra Sotheby's în perioada 28 mai - 15 iunie.

De asemenea, vor fi expuse 50 de diademe împrumutate de case aristocratice din Marea Britanie şi de provenienţă europeană, care prezintă istoria bijuteriilor impunătoare de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, când a fost introdusă în moda curtenească de către Napoleon Bonaparte şi împărăteasa Josephine. Include o diademă impresionantă cu diamante din anii 1880.

Expoziţiile fac parte dintr-un festival de arte jubiliare organizat de Sotheby’s, partener, în colaborare cu producătorul de maşini de lux Aston Martin.

O expoziţie de manuscrise rare va prezenta sentinţa de condamnare la moarte a lui Thomas Percy, al 7-lea conte de Northumberland, semnat de Elizabeth I şi sigilat cu sigiliul ei privat, care este împrumutat de la Castelul Alnwick.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.