Portrete ale femeilor indigene din Australia, realizate de fotograful David Prichard, au fost recompensate luni seară cu Taylor Wessing Prize pe 2021, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria „Tribute to Indigenous Stock Women” cuprinde portrete ale femeilor care au lucrat mare parte din viaţă în ferme de vite din nordul statului Queensland.

Premiul, ajuns la a 14-a ediţie, are o valoare de 15.000 de lire sterline şi a fost acordat la Cromwell Place din Londra.

La primirea lui, Prichard - fotograf stabilit în Sydney - a mulţumit celor care i-au fost subiect şi a spus că nu a făcut decât să fie „vehiculul prin care femeile şi-au spus poveştile”.

Fotograful în vârstă de 55 de ani a mai afirmat că a vrut să aducă în lumina reflectoarelor o comunitate neconsemnată până acum.

„Am avut mereu respect pentru sensibilităţile culturale şi sociale şi, în consecinţă, am câştigat încrederea comunităţii, fapt care a făcut să fiu invitat să fotografiez femeile”, a precizat Prichard.

El a fost angajat de Normanton Council din Queensland să creeze seria de imagini, după o expoziţie din 2019 dedicată călăreţilor de rodeo din regiune.

Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat fotografii Pierre-Elie de Pibrac şi Katya Ilina.

Fotografiile câştigătoare vor fi expuse la Cromwell Place în sudul Kensington (Londra), în perioada 10 noiembrie 2021 - 2 ianuarie 2022.
De regulă, fotografiile sunt expuse la National Portrait Gallery, însă muzeul este închis până în 2023 pentru lucrări majore de reabilitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.