Poezii scrise de artistul Lou Reed vor fi publicate pentru prima dată, în aprilie, într-un volum intitulat „Do Angels Need Haircuts?”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit The Guardian, au mai fost publicate doar trei dintre cele 12 poezii şi povestiri scurte din cartea „Do Angels Need Haircuts?” („Au îngerii nevoie de tunsori?”). 

Aceste poezii au fost scrise de artist în anul 1970, într-o perioadă de şase luni, după ce Reed a părăsit trupa The Velvet Underground, întorcându-se în Long Island pentru a lucra la firma de contabilitate a tatălui său.

Volumul va avea un cuvânt de încheiere semnat de văduva artistului, Laurie Anderson, precum şi prezentări ale poeziilor scrise chiar de Reed.

Cartea va fi însoţită şi de înregistrări ale lui Reed recitând poeziile, realizate în 1971, la Biserica St Mark din New York, unde s-ar fi aflat şi poetul Allen Ginsberg.

Poeziile fac parte din arhiva Lou Reed de la New York Public Library.

„Lou era scriitor înainte de orice, iar în acea perioadă s-a gândit să renunţe la muzică pentru a urma această cale”, a spus arhivarul Don Fleming.

„Să găsim caseta lui Lou Reed în arhivă, pe care a înregistrat-o la acel eveniment, a fost foarte emoţionant, pentru că ştiam toţi că a recitat atunci, dar nu aveam idee ce anume a recitat. Introducerile sale la aceste poezii ne-au oferit o mai bună înţelegere cu privire la procesul său de creaţie”, a adăugat Fleming. 

Lou Reed, născut cu numele Lewis Allan Reed, pe 2 martie 1942, în Brooklyn, New York, a fost un cantautor evreu-american. A fost chitarist şi solist al trupei The Velvet Underground, care a avut un slab succes comercial în timpul activităţii, dar care este văzută acum drept una dintre cele mai influente trupe în rock, underground şi rock alternativ. Artistul a avut o carieră solo pe parcursul a cinci decenii. Cel de-al doilea album solo al său, „Transformer” (1972), produs de David Bowie, l-a făcut pe Reed cunoscut în mainstream. Artistul a murit pe 27 Octombrie 2013, la vârsta de 71 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.