Un volum de versuri, gândite de Corneliu Coposu în detenţie şi scrise după 17 ani de la ieşirea din închisoare, vor fi lansate la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti, în cadrul galei "Corneliu Coposu" - ediţia a IV-a, care are loc luni, de la ora 18.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului, Ion Caramitru va citi cele mai frumoase poeme. La gală, va vorbi poeta Ana Blandiana, iar prezentarea va fi făcută de criticul literar Alex. Ştefănescu. 

Tot la această gală, Jan Akkerman, cunoscutul artist olandez, considerat unul din cei mai mari chitarişti ai lumii, este invitat la Bucureşti să susţină un concert. El va interpreta, alături de trupa sa, piese de pe ultimul album "Close Beauty", care va fi lansat pe 25 octombrie, după opt ani de pauză, dar şi piese consacrate din repertoriul său artistic de peste 50 de ani.

Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua eventim.ro, entertix.ro, mystage.ro şi de la Casa de bilete a Teatrului Naţional, la următoarele categorii de preţuri: categoria I - 349 de lei; categoria a II-a - 300 de lei; categoria a III-a - 249 de lei; categoria a IV-a - 199 de lei. Elevii, studentii, pensionarii - 99 lei.

În acest an, sumele obţinute din vânzarea biletelor şi din alte donaţii vor fi direcţionate către şcolile cu predare în limba română din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea şi dotarea laboratoarelor de limba şi literatura română.

Gala "Corneliu Coposu" debutează cu premierea câştigătorilor concursului de eseuri cu tema "Prin ce diferă România din 2019 de România de până în 1989?".

Juriul a fost format din: Ana Blandiana, scriitor, preşedinte al juriului; Doina Alexandru, jurnalist; Dan Pavel, profesor de ştiinţe politice; Ioana Boca, istoric; Tudor Călin Zarojanu, scriitor şi jurnalist.

Distincţiile acordate sunt: Premiul I - 3.000 de lei; Premiul II - 1.200 de lei şi Premiul III - 800 de lei.

Fundaţia "Corneliu Coposu" îşi propune, începând din acest an, să lanseze campanii de strângere de fonduri pentru promovarea şi punerea în practică a unor cauze şi ţeluri pentru care a luptat şi a militat Corneliu Coposu, pentru care şi-a dedicat atâţia ani din viaţă şi, nu în ultimul rând, pentru care Fundaţia şi-a asumat rolul de continuator al transmiterii valorilor şi moralităţii celui care a fost Corneliu Coposu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.