Poetul Robin Robertson este primul scoţian câştigător al Premiului „Walter Scott” pentru literatură istorică în valoare de 25.000 de lire sterline, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea pentru care a fost premiat, „The Long Take”, este scrisă în versuri şi proză, urmând un format pe care Scott însuşi l-a folosit.

Juriul a fost impresionat de „versul narativ captivant”.

„The Long Take” spune călătoria interioară a veteranului canadian Joe Walker de la New York la Los Angeles şi San Francisco, încercând să îşi reconstruiască viaţa după ce a trăit ororile războiului în Europa.

Potrivit juriului, „Robertson ne arată lucruri pe care preferăm să nu le vedem şi ne cere să facem faţă unor lucruri pe care am prefera să le evităm”.

El este al zecelea scriitor care primeşte Premiul „Walter Scott” pentru literatură istorică.

Robertson s-a născut în Scone (Perthshire) şi a trăit în nord-estul Scoţiei înainte de a se muta la Londra. Scrierile lui sunt lăudate pentru „forţa magnetică specifică”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.