Cântăreţul de operă Placido Domingo a fost recompensat cu un premiu la Teatro Real din Madrid, la o zi după ce a primit ovaţii pentru prima interpretare în ţara sa de când a fost acuzat de hărţuire sexuală, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, în Spania au fost anulate concertele lui Domingo de la teatrele finanţate din bani publici, în timp ce tenorul a fost nevoit să se retragă din alte spectacole după o anchetă a American Guild of Musical Artists care a concluzionat că a avut un comportament nepotrivit faţă de artiste. 

Mai mult de 30 de soliste, muziciene, dansatoare,, profesoare de canto şi membre din echipe de producţie au spus că au fost martore sau au experimentat comportamentul nepotrivit de peste trei decenii. 

Instituţii americane, între care Metropolitan Opera din New York şi San Francisco Opera, au anulat angajamente cu Domingo şi el a demisionat din funcţia de director general al Los Angeles Opera.

Domingo şi-a cerut scuze pentru că le-a făcut pe colegele sale să se simtă neplăcut dar a negat comportamentul agresiv sau că ar fi acţionat în detrimentul carierei vreuneia dintre partenerele de scenă. 

Revenirea sa la Madrid, miercuri, pentru un concert caritabil în beneficiul Crucii Roşii, a atras un public numeros, printre care şi pe lidera regională Isabel Diaz Ayuso, care a declarat că este ''o mândrie'' faptul că artistul a revenit în Spania.

Lui Domingo i-a fost decernat titlul de ambasador onorific pentru patrimoniu mondial în Spania. El a vorbit despre mândria de se reîntoarce pe scenă şi despre entuziasmul spectacolului din ziua precedentă.

"Mă simt emoţionat, este oraşul meu, marele oraş Madrid. După ce am cântat aseară... a fost o noapte atât de specială încât simt că sunt mai puternic'', a spus artistul.

Fanii care l-au aşteptat au apărat moştenirea lui Domingo. Ministrul Egalităţii Irene Montero, o figură a mişcări feministe în Spania, i-a criticat pe cei care l-au aplaudat. 

"Aş vrea să-şi pună întrebarea ce mesaj trimit acelor femei şi celor care sunt agresate sexual zilnic în ţara noastră", a scrie Montero pe Twitter. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.