Tenorul spaniol Placido Domingo, vizat de mai multe luni de acuzaţii de hărţuire sexuală aduse de mai multe femei, le-a cerut iertare, spunând că "îi pare sincer rău pentru suferinţa cauzată", într-un comunicat publicat marţi, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acţiunile mele", a adăugat tenorul în acest text transmis în Spania de agenţia Europa Press. 

American Guild of Musical Artists a concluzionat că tenorul a hărţuit sexual 27 de femei în perioada în care a fost directorul Operei din Washington şi a celei din Los Angeles, informează marţi Associated Press. 

"Înţeleg acum că unora dintre aceste femei le-a fost teamă să se exprime în mod onest pentru că erau îngrijorate că se putea încheia cariera lor", a recunoscut cântăreţul în comunicatul publicat marţi. 

Scandalul care îl vizează pe Domingo a izbucnit la jumătatea lunii august 2019, când Associated Press a publicat un articol în care mai multe femei îl acuzau de hărţuire sexuală.

Douăzeci de femei au declarat atunci că Plácido Domingo a avut un comportament neadecvat la adresa lor - atingeri, cereri persistente de a avea întâlniri private, apeluri telefonice nocturne şi tentative de sărut.

Teatrul Regal din Madrid, Scala din Milano, Royal Opera House, Opera din Viena şi Opera din Berlin s-au numărat printre instituţiile care şi-au exprimat sprijinul faţă de interpret şi au menţinut în program spectacolele şi reprezentaţiile care l-au inclus. 

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete - şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.