Ofcom, organismul britanic de reglementare a audiovizualului, a lansat o anchetă asupra emisiunii "Good Morning Britain" de la ITV, după ce au fost făcute mai mult de 41.000 de plângeri în urma comentariilor lui Piers Morgan despre Meghan Markle. Prezentatorul a demisionat, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi Ofcom nu a specificat numele Morgan, a precizat că analizează emisiunea de luni, acuzaţii de limbaj ofensator fiind făcute de 41.015 telespectatori. 

Ofcom a reacţionat luni pe Twitter după ce mii de persoane s-au plâns de afirmaţiile lui Morgan, care s-a folosit de emisiunea "Good Morning Britain" pentru a o ataca pe Meghan Markle după interviul cu Oprah Winfrey.

El a făcut remarci despre "sănătatea mintală" a lui Meghan Markle, care a spus că a avut gânduri de sinucidere, şi că s-a adresat familiei regale "pentru ajutor" doar pentru a fi refuzată. 

"La cine te-ai dus? Ce ţi-au spus? Îmi pare rău, nu cred niciun cuvânt din ce a spus Meghan Markle", a comentat Morgan. "Nu aş fi crezut-o nici dacă mi-ar fi citita buletinul meteo". 

Prezentatorul ITV Piers Morgan a părăsit emisiunea "Good Morning Britain" după aceste comentarii despre soţia prinţului Harry. 

Televiziunea a confirmat marţi că în urma unor discuţii cu Piers Morgan s-a decis ca acesta să părăsească emisiunea. "ITV a acceptat decizia sa şi nu face alte comentarii", potrivit Variety. 

Morgan, care şi-a început cariera ca jurnalist de presă scrisă şi a fost gazda show-ului de la CNN "Piers Morgan Live", a început să lucreze la "Good Morning Britain" în 2015 ca invitat special şi apoi permanent, alături de co-prezentatoarea Susanna Reid. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.