Lucrări de pictură şi grafică semnate Victor Brauner, Max Herman Maxy şi Tristan Tzara, fotografii cu Brâncuşi şi regele Carol al II-lea, fac parte din licitaţia unei colecţii de avangardă care va avea loc online, pe 27 octombrie, la Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între cele 159 de loturi se regăsesc lucrări realizate de Salvador Dalí, Antoine de Saint-Exupery, René Magritte, Pablo Picasso, Marc Chagall, Andy Warhol şi Jules Perahim, dar şi de Nicolae Tonitza, fotografii cu Winston Churchill, regele Carol al II-lea, Marilyn Monroe şi Janis Joplin, cu Ringo Starr şi Raquel Welch.

Regele Carol II şi principele Mihai, Londra, 1938
Regele Carol II şi principele Mihai, Londra, 1938

În plus, sunt incluse şi afişe ale unor expoziţii, turnee muzicale şi curse automobilistice.

Trei fotografii care îl au drept subiect pe Constantin Brâncuşi sunt scoase la vânzare - una realizată de Wayne Miller, cu preţ de pornire de 500 de euro, o alta realizată de Man Ray, cu preţ de pornire de 5.000 de euro, şi o reproducere ce ilustrează lucrări ale sculptorului în atelierul din Paris, cu preţ de pornire de 200 de euro.

Între cele mai valoroase lucrări se numără „Nud pozând”, tuş şi acuarelă pe hârtie lipită pe carton, de Nicolae Tonitza, estimată la 1.200 - 1.800 de euro; „Brunidor. Portofolio Numéro 2" de Robert Altman, care conţine 5 litografii şi 2 gravuri semnate de Jean Hélion, Fernand Léger, Jaques Hérold, Henri Michaux, Toyen, André Masson şi Victor Brauner, estimat la 5.000 - 8.000 de euro; şi „Personalităţi Tzara (Simulant Tzara, Dada Nonsense, Romanian Nonsense, Normal Tzara)”, estimată la 3.000 - 5.000 de euro.

„Mandolină”, ulei pe lemn de Victor Brauner, are o valoare estimată la 15.000 - 25.000 de euro, la fel şi „Ţărănci spălângu-se”, ulei pe pânză de Max Herman Maxy.

O altă lucrare a lui Brauner, „Sirena”, ulei pe carton, este estimată la 25.000 - 45.000 de euro.

Toate loturile vor fi licitate online, pe 27 octombrie, de la ora 19.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.