Pianistul Radu Lupu nu va putea participa la proiectul "România în lume", care marchează Deschiderea sezonului cultural România-Franţa, aşa cum a fost prevăzut iniţial, din motive de sănătate, anunţă Filarmonica "George Enescu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, va susţine un nou turneu în perioada imediat următoare, în cadrul proiectului Anului Centenar "România în lume", pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa prin trei concerte ce se vor desfăşura la Bucureşti, Paris şi Basel, între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Primul concert este programat la Ateneul Român pe 28 noiembrie, de la ora 19.00, iar programul va conţine George Enescu - "Rapsodia I în La major", Saint-Saens - "Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2" şi Ceaikovski - Simfonia “Manfred”. Acelaşi program se va cânta pe 30 noiembrie, de la ora 20.30, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris. Al treilea concert al turneului va avea loc la Basel pe 2 decembrie, de la ora 20.00, la Basel Musical Theater.

Pianistul care îl va înlocui pe inegalabilul Radu Lupu face parte din galeria celor mai strălucitoare talente pianistice ale generaţiei sale. La Bucureşti şi la Paris, "Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră", de Saint-Saens va fi interpretat de Fazil Say, cunoscut publicului român datorită prezenţei sale de neuitat la Festivalul Internaţional "George
Enescu".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.