Pianistul Lucian Ban şi violonistul american Mat Maneri susţin două concerte în Statele Unite, pe 23 şi 26 octombrie, la la Bakersfield College Jazz Esemble şi Fresno.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pianistul Lucian Ban va concerta, pe 23 octombrie, şi va susţine o prezentare publică la Bakersfield College Jazz Esemble (California, SUA), alături de violonistul american Mat Maneri. Cei doi muzicieni vor interpreta compoziţii de jazz contemporan inspirat din muzica tradiţională românească şi din opera lui George Enescu, de pe albumul ”Transylvanian Concert", 2013, dar şi lucrări noi, informează Institutul Cultural Român.

Pianistul român şi violonistul american vor mai concerta şi la Milestones Youth Jazz, în Fresno, California, pe 26 octombrie, într-un proiect care are ca obiectiv oferirea de oportunităţi educaţionale tinerilor muzicieni.

Lucian Ban şi Mat Maneri vor susţine, înainte de reprezentaţia muzicală, un masterclass pentru studenţii care participă la programul derulat de JazzFresno, organizatorii evenimentului - organizaţie nonprofit care are ca principal obiectiv promovarea jazzului.

”Transylvanian Concert” marchează debutul la casa de discuri ECM al pianistul român Lucian Ban şi relansarea compozitorului Mat Maneri. Albumul documentează un performance spontan organizat la Târgu Mureş, în care sunt combinate baladele cu jazzul american şi european şi cu muzica de cameră.

Lucian Ban locuieşte, din 1999, la New York, unde a studiat la New School University şi a lansat albumul ”Somethin' Holy”, în duet cu saxofonistul Alex Harding. Albumul este distins cu 4 stele de Allmusic şi a fost urmat de discul ”Premonition” (2003), aclamat de critica de specialitate. Lucian Ban a înregistrat ”Tuba Project” alături de Bob Stewart, în 2006, şi ”Playground”, cu Jorge Sylvester, în acelaşi an. Lucian Ban a colaborat, de-a lungul anilor, cu numeroşi muzicieni, între care Alex Harding, Reggie Nicholson, Arta Baron, Sam Newsome, Jorge Sylvester, Brad Jones, Bruce Williams, Damion Reid, JD Allen, Bruce Cox, Carlo DeRosa, Curtis Fowlkes, Gene Jackson, Ron Horton, Bob Stewart, Gerald Cleaver şi Phillips Derrek.

Mat Maneri este compozitor, violonist şi interpret de jazz, cu o carieră de 25 de ani. A studiat cu Julliard String Quartet şi cu Miroslav Vitous. A înregistrat alături de Cecil Taylor, Matthew Shipp, Joe Morris, Joe Maneri, Gerald Cleaver, Tim Berne, Borah Bergman, Mark Dresser, William Parker, Michael Formanek şi John Lockwood.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.