Pianistul Daniel Ciobanu va fi, începând cu toamna acestui an, primul artist în rezidenţă al Filarmonicii „George Enescu“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a marca această numire, Filarmonica „George Enescu“ a programat în cadrul stagiunii online, joi, de la ora 19.00, două înregistrări ale unor concerte în care Daniel Ciobanu participă în calitate de solist. Din program fac parte compoziţii de Felix Mendelssohn şi Ludwig van Beethoven.

„Prin acest titlu acordat, intenţia noastră este de a convinge tinerii muzicienii cu performanţă internaţională să revină regulat şi cu programe de ţinută pe scena Ateneului. Avem în vedere mai mulţi tineri solişti care deja au o largă consacrare pe marile scene din toată lumea“, a transmis într-un comunicat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“.

Daniel Ciobanu a absolvit magna cum laude Conservatorul Regal al Scoţiei (Glasgow) şi a încheiat recent un  masterat la Universitat der Kunste din Berlin. A obţinut de-a lungul unei cariere numeroase şi importante distincţii internaţionale. A concertat în cele mai prestigioase săli din lume.

Pianistul în vârstă de 29 de ani a transmis că este onorat să primească acest rol de „artist în rezidenţă” al Filarmonicii „George Enescu“.

„Sunt entuziasmat de  această invitaţie nemaipomenită de a deveni şi iniţia în premieră conceptul de «artist în rezidenţă», în cadrul unei filarmonici care a contribuit atât de semnificativ la cultura română şi o face în continuare la cel mai înalt nivel. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a da viaţă unor poveşti care altfel s-ar putea să nu fi avut o voce. În acelaşi timp, apreciez şansa de a încuraja un dialog mai profund decât cel al evenimentelor obişnuite ale colaborarilor dintre artistul invitat şi public, împreună cu posibilitatea de a crea o conexiune mult mai complexă şi semnificativă atât pe plan artistic, cât şi pe plan social”, a spus Daniel Ciobanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.