Muzicianul britanic Peter Gabriel a remixat piesa „Biko”, iar această versiune este folosită pentru filmul „Freedom Flight 60” lansat vineri de Amnesty International care împlineşte 60 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amnesty International este o mişcare globală a peste 10 milioane de oameni din mai mult de 150 de ţări care militează pentru oprirea abuzurilor asupra drepturilor omului.

Organizaţia a marca aniversarea cu un film scurt, narat de Nazanin Boniadi („Homeland”) şi de artista Angelique Kidjo. Filmat în întregime cu drone, „Freedom Flight 60” cuprinde repere şi personalotăţi din istoria Amnesty şi din lume. 

Totul pe melodia „Biko” a lui Peter Gabriel, el însuţi ambasador al Amnesty International.

„Biko” este un omagiu adus lui Steven Biko, sud-african de culoare activist anti-apartheid care a fost asasinat în custodia poliţiei, în 1977.

Filmul vrea să celebreze „campania continuă a Amnesty pentru o lume în care toată lumea beneficiază de drepturile omului”. A fost filmat în Ciudad de Mexico, Paris, Sydney, la moscheea Jama Masjid, New Delhi şi Cape Town. 

„Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de cât mai mulţi oameni să începem să luăm personal injustiţia şi să îi implicăm în orice fel pot. Amnesty a făcut o muncă extraordinară în lume, despre care cred că este cu adevărat importantă, aşa că am fost foarte fericit că fiu rugat să ajut cu asta”, a spus Gabriel.

Pentru remixul lui, muzicianul a încorporat The Spirituals Choir.

Amnesty International a fost esenţială în crearea unei declaraţii a drepturilor omului şi eliberarea lui Nelson Mandela, între campaniile pentru schimbare şi educaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.