Documentarul „Perpetual Planet: Eroii Oceanelor”, în cadrul căruia este expusă povestea legendarei oceanografe Sylvia Earle, care luptă pentru a proteja oceanele împreună cu un grup de oameni de ştiinţa la fel de pasionaţi, va avea premiera la National Geographic joi, la ora 22:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvarea oceanului este o luptă pe mai multe fronturi şi comunitatea de oameni de ştiinţă demonstrează că orice este posibil, dacă există pasiune şi devotament.

Aflată la marea Barieră de Corali, dr. Emma Camp dezvăluie cum o pepinieră de corali şi coralii care trăiesc în condiţii extreme oferă speranţă recifurilor vulnerabile din întreaga lume.

În Antarctica, profesorul Michel André instalează o nouă tehnologie inovativă pentru a asculta în timp real zgomotul oceanului, ajutând astfel la protejarea acestuia în faţa poluării fonice.

În Peru, dr. Kerstin Forsberg valorifică forţa educaţiei pentru a salva Manta Rays, în timp ce în Australia de Vest, dr. Brad Norman foloseşte urmărirea electronică pentru a proteja rechinii-balenă.

În adâncurile fiordurilor Patagoniei, dr. Vreni Häussermann a lucrat fără încetare pentru a afla cât mai multe lucruri despre speciile ascunse înainte ca acestea să dispară, folosind mini-submersibile pentru a ajunge în adâncimi la care nu s-a ajuns vreodată.

Noile tehnologii sunt esenţiale în acest domeniu, iar în Polinezia Franceză, inginerul Ghislain Bardout a dezvoltat un nou habitat subacvatic remarcabil, care permite oamenilor de ştiinţă să rămână sub apă timp de câteva zile la rând, oferind astfel comunităţii ştiinţifice un nou instrument important, ce le permite să înţeleagă şi să protejeze oceanul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.