„Zeitgeist”, performance de dans contemporan subacvatic al companiei Hungry Sharks, va fi difuzat online în premieră mondială de Forumul Cultural Austriac din Bucureşti în perioada 5 - 7 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Performance-ul va fi disponibil pe site-ul Forumului Cultural Austriac Bucureşti.

„Zeitgeist” este constituit dintr-o serie de scurte performance-uri realizate de şase dansatori, care nu utilizează nici un fel de aparat de oxigenare atunci când se află sub apă. În versiunea originală, el necesită o infrastructură aparte pentru a putea fi prezentat - un bazin ai cărui pereţi sunt prevăzuţi cu ferestre de sticlă prin care spectatorii să poată urmări acţiunea. Acest proiect constituie un act de pionierat ce explorează, la nivel conceptual, depăşirea potenţialului situaţiilor temporare în contextul societăţii vitezei în care trăim, dar şi extinderea limitelor mişcărilor dansului urban.

Programul proiecţiilor:

05.06.2020 - orele 19.00-20.00


06.06.2020 - orele 20.00-21.00 
07.06.2020 - orele 19.00-20.00 
07.06.2020 - ora 20.15 - proiecţia finală va fi urmată de o sesiune Q&A în direct, pe profilul Instagram al companiei Hungry Sharks. Vor vorbi despre performance şi vor răspunde la întrebările spectatorilor Valentin Alfery, coregraf, şi Dušana Baltić, producătoare, fondatorii companiei Hungry Sharks.

Fondată în 2011, compania Hungry Sharks perfecţionează continuu stilurile de expresie ale dansului urban, transpunându-le în mediile cele mai diverse şi introducându-le în practica teatrală obişnuită (atât în ceea ce priveşte formarea cât şi reprezentarea). Pentru excelenţa activităţii sale artistice şi educaţionale, ansamblul a fost premiat de Cancelaria federală austriacă (2015) şi de Guvernul regiunii Carintia (2019).

Hungry Sharks susţine spectacole frecvent în Europa, America de Nord şi Asia şi a fost până acum prezentă de trei ori în România, la Bucureşti (2017) şi în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (2016, 2019). De altfel, spectacolul „Zeitgeist” se constituie şi într-o invitaţie pentru secţiunea austriacă a FITS 2020, realizată în format online, în cadrul parteneriatului dintre Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Ambasada Austriei la Bucureşti şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.